View Single Post
Old 17 Nov 2006, 23:12   #75
Neuptolem
Banned

Neuptolem

Cazeemeer a scris:
Quote:
ce nu inteleg eu e cum poti sa apreciezi Adaptation si in acelasi timp sa elogiezi regulile alea de screenwriting care duc cinematografia la mediocritate. Kaufman tocmai asta satirizeaza in Adaptation.

Apreciez orice film inteligent, original (chiar daca exclude credibilitatea), SF uluitor, orice poveste care iti lasa dupa vizionare senzatia aia de meditatie in continuare la subiect, ce te duce sa cauti pe net si biblioteci mai multe informatii.
Despre ce reguli de screenwriting vorbesti? Ce am postat la Vreau sa fiu scenarist?
Orice om care vrea sa scrie un scenariu bun, excelent, genial, original, ia-o cum vrei, ar trebui (opinie) sa studieze o arie mai larga izvorata din punctul sau sensibil, din nucleul scenariului sau. Nu intelege ca eu elogiez numai ceva anume, sunt inca in perioada de cautari, sunt incepator, cand voi avea o varsta si o experienta, voi reusi sa triez mai bine avalansa de informatii cu care sunt "bombardat". De exemplu pt un scenariu de LM pe care il pregatesc de ceva timp am inceput (intentionez) sa citesc un roman romanesc, 2-3 carti straine, + cateva filme apropiate ca gen (si idee) de ceea ce vreau sa scriu (pt a invata ceva si pentru a ma feri de copy-paste-uri); in afara de toate astea ai nevoie si de un material abstract (arid chiar) teoretic de scenaristica. Esti ca un fotbalist (talentat ca brazilienii sau calculat ca nemtii) care pe langa antrenament, conditie fizica, vizionare de meciuri, studiul adversarului, are nevoie si de un secund tehnic.
Neuptolem is offline   Reply With Quote sendpm.gif