View Single Post
Old 13 Nov 2006, 21:41   #17
Neuptolem
Banned

Neuptolem

Pt alakazam:

Cînd vocea unui personaj se aude, dar acel personaj nu se afla fizic în acel loc, în dreptul lui se specifica (V.O.) - Voice Over (voce peste). Aceasta tehnica nu este folosita decît în cazuri extreme.
De exemplu: in "Legendele toamnei" la inceput, cand indianul vorbeste, sau Fight Club, exemple cu gramada, sau American Beauty, vocea lui Lester etc.

Cînd personajul care vorbeste nu se afla în cadru, în dreptul lui se specifica (O.C.) - Off Camera (în afara camerei de filmat) sau (O.S) - Off Screen (în afara ecranului). Aici sunt foarte multe exemple si se gasesc in majoritatea filmelor, le vei observa si singur.

Intra pe:
http://www.agonia.net/index.php/[email protected]
Era acolo, nu ai intrat se pare. M.O.S. nush ce-nseamna dar nu cred sa fie ceva f important, scrie tu ceva genial si sa nu stii doar asta...am sa caut si am sa aflu.

Pt Cazeemeer:
Ce manusa? Ce obraz? Ce melodramatici? Ce porti de clestar?
In coborarea-mi spre armatele inamice un las intalnesc: este puternic, este inarmat, insa a sa spada a scrisului ii scapa din mana, al lui rost este sa ma descurajeze pe mine, al lui destin este sa-i spuna unui copil visator ca-i melodramatic si stupid, al lui scop este sa puna accentul pe gramatica decat pe lupta in sine.
Urla langa mine, ma atinge cu taisul armei lui, dar nu reuseste sa-mi provoace o zgarietura, pentru ca eu: Neuptolem, am invatat de la al meu parinte arta razboiului constructiv, incat acesti mici colti, aceste mici insulte fataliste imi amintesc de amantele-mi care sub propria-mi iubire incearca sa-mi produca zgarieturi pe piele...

Te vei convinge de fiasco cand scenariul meu cuceritor iti va implanta revelatia restructurarii tuturor existentelor tale pe cinemagia si expunerilor sfidatoare in fata temerarilor absorbiti de arta de a scrie spre deosebire de blamabilii vorbitori insolenti superfluu-pizmuitori.
Neuptolem is offline   Reply With Quote sendpm.gif