Originally Posted by ulrich:
Originally Posted by Hennry Hill:
Filmul The Departed este de departe unul cu c****.
|
exact asta nu mai are.in regula,e un film bine facut-lucrat-polisat,dar forta lui scorsese statea in elan,emotie si sinceritate,in pasiunea maniacala cu care se apleca pe cate un personaj(cele de aici sunt reci,prost desenate si fara consistenta.si au un final meritat).poate ca nu-i reusesc portretele de grup(si cu atat mai putin frescele),poate ca lipseste de data asta ma-sa,care sa ne arate cum se fac ravioli (aparitia ei-repetata-cred ca a fost unul din primele semne de degenerescenta a lui scorsese) sau sa-si astupe urechile auzindu-l pe wahlberg,nu stiu...nu-mi face nici o placere discutia asta,e ca si cum as spune ca i s-a blegit lui taica-meu.
finalul...finalul e de teatru absurd sau de comedie muta,unde toata lumea trage cate un tort de frisca sau palmuieste pe toata lumea,pana cand ramane unul singur in picioare.
nu,ma,scorsese e un tip emotional,acum 30 de ani gasea grozav sa se identifice cu travis bickle si sa-l puna sa exprime furia si obsesiile lui,pe cand acum..spokesman-ul lui se pare ca a ajuns personajul lui jack,ce entuziasm sa mai aiba?eu asa il si vad pe scorsese:in halat,cu parul lung si rar,ascultand donizetti si holbandu-se la o gagica tanara care isi da cu frisca pe tate.bleah.
|
blabla, prea multe comparatii...
marty n-are nicio probl cu 'portretele d grup', dovada insusi ac. film! pers. sint f ok, au exact atita adincime cit e nevoie - cita 'consistenta' poti da unui ansamblu!? - pt k esential, aici, nu e fiec. pers. in parte, ci interactiunea lor. pina la urma, dk ramii cu cva, ramii tocmai cu personajele & interpretarile lor...
probl e in alta parte, anume faptul k marty a luat un subiect dja-facut (s pare briliant) si k nu a reusit sa-l infuzeze cu
altcva! filmu lui ramine un produs derivat, care nu e nici suficient d 'scorsese' pt a explik necesitatea facerii lui (in ciuda mafiei, irlandezi-as-substitutes- for-italian-americans & stuff), nici suficient d surprinzator on its own...
sincer, toata discutia asta dspr kwaie ma irita, o gasesc mult prea macho pt gustu meu (kestia cu frishk p tzitze, pula blegita a tatalui etc :sick: c treaba are marty cu toate astea!? really!)... (cre k kwaiele, d altfel, sint overrated :w00t: ), in plus, SI femeile pot avea kwaie (remember leni riefenstahl?), iar scorsese a facut un minunat film (dspr care nu s prea vbeste la marile sale realizari, oare d c?), 'virsta inocentei', care nu e 'decit' o ecranizare, dspr o lume atipik pt marty, p care nu o poti defini tocmai prin 'are kwaie', si care totusi stands on its own feet, ba kiar stands out in comp. cu multe filme ale lui marty - gen 'ult. ispita...', 'kundun'. 'gangs...' & such stuff :sick:
pt k probl nu e d 'vigoare', ci d VIZIUNE; viziunea
bate vigoarea!
or, (ink o) probl la 'departed' este k nu are o viziune, sau k viziunea aceea este mediocra... atit.