Originally Posted by Hennry Hill:
Filmul The Departed este de departe unul cu c****.
|
exact asta nu mai are.in regula,e un film bine facut-lucrat-polisat,dar forta lui scorsese statea in elan,emotie si sinceritate,in pasiunea maniacala cu care se apleca pe cate un personaj(cele de aici sunt reci,prost desenate si fara consistenta.si au un final meritat).poate ca nu-i reusesc portretele de grup(si cu atat mai putin frescele),poate ca lipseste de data asta ma-sa,care sa ne arate cum se fac ravioli (aparitia ei-repetata-cred ca a fost unul din primele semne de degenerescenta a lui scorsese) sau sa-si astupe urechile auzindu-l pe wahlberg,nu stiu...nu-mi face nici o placere discutia asta,e ca si cum as spune ca i s-a blegit lui taica-meu.
finalul...finalul e de teatru absurd sau de comedie muta,unde toata lumea trage cate un tort de frisca sau palmuieste pe toata lumea,pana cand ramane unul singur in picioare.
nu,ma,scorsese e un tip emotional,acum 30 de ani gasea grozav sa se identifice cu travis bickle si sa-l puna sa exprime furia si obsesiile lui,pe cand acum..spokesman-ul lui se pare ca a ajuns personajul lui jack,ce entuziasm sa mai aiba?eu asa il si vad pe scorsese:in halat,cu parul lung si rar,ascultand donizetti si holbandu-se la o gagica tanara care isi da cu frisca pe tate.bleah.