Excelent Pitbull! As citi articolul tau de inca X ori decat sa vad filmul asta. Unde 10>X>1
Ca scenarist amator ce vrea sa ajunga profesionist intr-o zi, as putea invata de 100 de ori mai multe din mesajul tau (pardon! am zis 100? la 1000 de fapt ma gandeam) decat din...cum se numea? Nimic???...
Sinopsis:
Actiunea filmului se petrece în zilele noastre, într-un oras oarecare din România.
Într-o dimineatã de toamnã târzie, la marginea orasului, are loc slujba de sfintire a unei noi biserici. La ea participã, ca la un eveniment monden, toate somitãtile orasului.
Biserica poartã hramul Biserica Înãltãrii Domnului si este ctitoritã de Irina si Nicolae Busuioc, iar icoanele care o împodobesc sunt pictate de o mare vedetã localã, manelistul Adrian Tîtãdemîtã alias Abdulah, un geniu al muzicii, convertit la crestinism si la picturã religioasã.
În timp ce Irina si Nicolae Busuioc, însotiti de prietena lor Joita, pãpusãreasa, si de preotul Elefterie participã la slujbã, restul multimii sporovãieste, comenteazã, bârfeste...
Dar, în mijlocul forfotei, Adrian manelistul, suferã un atac. În jurul acestei morti suspecte se deschide o anchetã. Numai cã personajele sunt legate între ele prin atâtea fire secrete care merg... „Nimic nu este adevãrat, totul este posibil”, spune o replicã din film.
Si dintre toti, dupã înmormântarea lui Adrian, Joita este arestatã... bãnuitã de crimã... învinuitã de escrocherie...!?
Pai acum sa cream spontan la ora 2:00 AM (dupa 1 bere) un sinopsis mai interesant ca asta:
Un loc: sa zicem, un restaurant. Aici un El serveste grabit un pranz in pauza de job. O Ea isi bea cafeaua inainte de un examen. Chelnerul ii aduce nota de plata lui care isi uitase portofelul la firma. Ei i se pare amuzant faptul ca un domn la cravata nu are bani de un pranz (ieftin, a nu se confunda cu Filantropica). Plateste Ea. El ii zice merci. El ii multumeste Ei.
2 ani mai tarziu. Ea la un interviu. Intervievatorul ii spune ca daca vrea serios slujba sa se intalneasca seara la 20 intr-un local. Ea (tematoare si stiind ca poate nu va mai avea o alta sansa ca asta pt postul de asistent manager, accepta).
La bar Ea apare. Intervievatorul povestea unor prieteni printre care si El cat de buna e tipa si ca i-o va pune pana la miezul noptii...Ea fata in fata cu El.
Ea timida. El entuziasmat. Intervievatorul ramane masca.
El o invita pe ea la un restaurant pt a doua zi si face cinste. Ba mai mult: El o angajeaza deoarece promovase intre timp in functia de director si avand un cuvant greu de spus in companie (restul se stie ca doar traim in Romania si asta ne va ocupa tot timpul inainte sa plecam din tara).
Ea accepta si este f fericita.
Trece o luna si cei doi sunt impreuna. La job insa ascund asta datorita politicii.
El ii da o sarcina Ei care incepatoare fiind o da in bara firma pierzand o afacere de cateva zeci de milioane.
Din acesta cauza afla toata firma iar Intervievatorul atunci sare frustrat ca nu a pus mana pe bucatzica de Ea si spune la patron cum ca El si Ea se cunosc si sunt impreuna.
Ea se plange lui. El isi da seama ca a gresit si are remuscari.
Disctutie fata in fata, tensionata, Patron-El. Patronul vrea ca Ea sa plece din companie.
El nu-i spune nimic Ei. Ea resemnata banuieste ce se va intampla si isi face bagajul sa plece din Bucuresti. El mirat. Ea: "Sunt din provincie (nu am bani sa raman)...nu ti-am spus pana acum crezand ca..."
Ea in autobuz spre provincie. El o suna si ii spune ca a "recunoscut" in fata patronului greseala de a delega o sarcina grea unei incepatoare. Patronul o doreste inapoi pe Ea.
El ramane impreuna cu Ea.
El este concediat.
Nu e un story exemplificator si genial, insa mai mult decat "Nimic".
Reamintesc: mm:nn AM-ul, o bere si spontaneitatea. Adica asta insemnand ca nu stiam unde voi duce povestirea inainte de a scrie ceva.
Si mai insemnand ca nu am stat sa ma gandesc nici 45 de secunde inainte de a incepe sa scriu. Si nu sunt nici la UNATC, nu am nici o legatura cu televiziunea. Doar un amator... :lol:
Acum ma gandesc serios la un PROIECT nascut de cateva luni si vreau sa scriu vreo 3 variante inainte de cea finala. Mai am de gand sa mananc pe paine "Story-ul" lui McKee pt a slefui si perfectiona scenariul pe care-l pregatesc pt concursul HBO Romania din 2007.
Care e ideea?
Nu se va investi nimic in ceea ce voi scrie pt HBO. Nici macar 1 leu.
Traim in Romania si asta ne va ocupa tot timpul inainte de a pleca din tara.
PS: Pitbull vezi ce a zis SKYNET pe pagina 4 la Matrix Revolutions in "Parerea ta". Ala-s io! :lol: Seamana putin cu remarca ta despre fecale. Putin.