Originally Posted by Cazeemeer:
Total de acord ca in Eternal Sunshine, Jim Carrey isi "face datoria de bufon al Hollywoodului"? Cum poti sa sustii in mod serios chestia asta? OK, hai sa zicem ca ai niste motive rezonabile pentru care iti displace filmul sau pentru care il consideri prost (fapt cu care sunt la randul meu in total dezacord), dar e absurd sa afirmi ca aici ai de-a face cu un Jim Carrey bufon. Si asta vine de la cineva care nu suporta rolurile "funny" ale lui Jim Carrey.
|
eu îl suport uneori în rolurile funny. m-am amuzat la Bruce Almighty sau la Me, Myself & Irene, de exemplu (filme pe care le vãd o datã, mã distrez ºi gata. nu sunt filme de artã). Dar se pare cã mai mult de atît nu poate. Drama nu i se potriveºte. ªi ESOSM dovedeºte cît de ridicol e în astfel de roluri. A fãcut un rol excelent (cel mai bun al lui, în opinia mea) în Truman Show care nu e chiar de comedie. Totuºi, acolo era perfect pentru personajul sãu care trebuia sã fie unul de marionetã. n-a strãlucit nici în Majestic sau Man on the Moon, dar tot s-a descurcat mai bine ca în ESOSM.
evident, cunosc pãrerea majoritãþii despre acest film (pe care l-am vãzut de 2 ori, a doua oarã foarte atent) dar am avut destule polemici în trecut despre el ºi nu-mi face plãcere sã mai revin. pe scrurt, îl consider semi-genial (premisa ce a stat la baza lui, nu rezultatul) ºi semi-ratat (pentru cã a reuºit sã omoare o idee, neexplorînd-o sau explorînd-o prost, banal, fãrã imaginaþie; iar alegerea actorilor n-a fãcut decît sã adînceascã eºecul).