Originally Posted by Supastar:
auoleu!
p asta ni l-a proiectat si (semi)proful meu d info (proaspat iesit din faculta) d anu trecut.
Tipu' parca era ctp-ul in actiune pe procinema: intrerupea filmul din 10 in 10 minute sa ne explice orice faza, bineinteles cu conditia sa fi fost evidenta semnificatia si sa se fi prins toata lumea inainte sa explice el.
|
Off-topic: Cat timp n-ai trecut prin proiectia lui 15 (da, ala cu revolutia) cu ocazia Zilei Eroilor, acompaniata de naratiunea profului tau de istorie care se intampla sa fie revolutionar/consultantul lui Sergiu Nicolaescu la filmarile de pe malul Begai din 15, n-ai vazut nimic. Asta venea cu explicatiile a priori. Si variau de la chestii irelevante de gen "am fost pe podul Decebal la Revolutie si nu era chiar asa de bine luminat" la spoilere ca "lasati ca de fapt doar viseaza, moare oricum". Si evident, doar cuvinte de lauda pentru genialul SN si simbolistica complexa din film ("copilul e un erou ca si taica-sau, de aia se jertfeste, ca asa patesc eroii...") . Tot ce iti ramane in situatia asta e sa analizezi cat de prost e filmul si sa iti dai seama ca muzica e furata din American Beauty. Si apoi sa nu te enervezi prea tare cand restul clasei e sincer impresionata de film.
On-topic: Cel mai rapid shift-delete a fost la The Grinch. Ma gandisem ca, daca se bazeaza pe mini-capodopera animata a lui Chuck Jones, o fi un film de Craciun ideal. Asa ca am zis sa trec peste aversiunea mea generica pentru orice e comedie cu Jim Carrey. Vine dimineata de Craciun, play, 10 minute mai tarziu nu mai suportam. Si nici macar n-a fost Jim Carrey vinovatul principal. Regia lui Ron Howard m-a gonit.