View Single Post
Old 26 Sep 2006, 13:52   #49
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
parerea mea e ca Tudor Chirila se intinde mai mult decat era cazul...ca un actor care vrea sa se afirme cu un rol care nu e scris pentru asta...ca un om care spune trei bancuri foarte bune si apoi isi imagineaza ca poate sa scrie un sitcom...din punctul meu de vedere el nu era inca pregatit sa paraseasca Vama Veche...

originalitatea formatiei venea din faptul ca nu prea puteai sa anticipezi ce urmeaza sa se intample...mereu exista cate o mica deviere de la tema, o mica improvizatie, pe care eu (in necunostinta de cauza, marturisesc!) o atribui lui Tudor Chirila datorita rolului de om profund si afectat (pe care ii place sa-l joace si in interviuri si in concerte) si datorita faptului ca e actor. de-asta pe albume unde ai melodii ca Vama Veche si Vara Asta pe care eu le consider boeme si si usor optimiste, gasesti si melodii ca Hate care mi se pare foarte sumbra. Un alt exemplu ar fi melodia cu glontul in cap (nu mai stiu titlul) de pe Am sa ma intorc Barbat (si la care si videoclipul a fost efectiv genial) care are 80% un ritm destul de alert, pentru ca in ultima parte sa o ia intr-o cu totul alta directie.

Parerea mea e ca acum Tudor vrea sa faca din aceste mici imporvizatii si schimbari si inventii, o chestie constanta, ceea ce eu nu cred ca o sa mai tina intrucat ultimile sale improvizatii (de ex. La radio) sunt lipsite de substrat. L-as fi inteles daca ruptura se intampla intr-un punct culminant al creatiei sale (de exemplu dupa Am sa ma intorc Barbat) asa cum a fost la Guns'N Roses albumul cu November Rain. Dar cand oricum formatia mergea in jos, nu era mai sanatos sa incerce sa reajunga la o situatie cel putin echilibrata, decat sa se arunce la ceva si mai maret?