Originally Posted by Bubu:
Originally Posted by gionloc:
Am sa ma intorc barbat. la data aparitiei sale l-am privit ca fiind cel mai bun produs muzical romanesc dela Cantofabule incoace.
|
Saru-mana! Super! Extra! Dar sa-i comparam pe pitifelnicii de la Vama Veche cu Phoenix? Hai sa fim seriosi!
|
pai da... prin valoarea produsului la data aparitiei lui chiar ii pot(i) compara!
Phoenix facea muzica atunci cand peste tot in lume se facea muzica. ei se incadreaza intr-o generatie (mondiala) care inca mai face muzica, din pacate, fara a se mai tine si ei in pasul valoric al generatiei lor!
Vama Veche a facut muzica cand la noi nu prea exista nici o moda muzicala de o valoare incontestabila. si, mai mult, au facut o muzica pe care eu o tin pe raft cu toata credinta alaturi de trupe straine de care ii leaga ceva idei: Travis, Oasis...
si, pana la urma, zi-mi cateva conceptii muzicale dela Cantofabule incoace, una-doua, care sa fi atins gradul de implinire al albumului Vamii Vechi!
am ascultat si Timpuri noi - dar lor le lipseste structura conceptuala in creatie: nu urmaresc idei, canta mai repede intr-un fel de
doru' lelii intr-ale bascaliei... astfel ca pierd si partea critica ce s-ar putea scoate din produsele lor. Celelalte Cuvinte (dar trebuie mentionat ca trupele astea doua nu is din aceesi generatie cu VV.. insa in lipsa de asa ceva.. te indrepti spre stalpii aproape-contemporani lor), o trupa care suna bine, dar care nu a reusit sa gaseasca simplitatea exprimarii, o simplitate care sa nu stirbeasca valoarea artistica si, prin asta, sa ajunga in cat mai multe urechi! Altar, stilul ii prescrie dintru start... Vita de vie, Omul cu sobolani, Zdub si Zdob.. ok.. uneori suna bine.. dar tot fara substrat ii gasesc!