View Single Post
Old 24 Sep 2006, 19:23   #107
gionloc
Guru

gionloc

Originally Posted by marx:
mda. diegeza e falsa. si interpretarea la fel.
nu era vorba sa-si demonstreze ca pot face alpinism pe Hanging Rock, ci motivul era sa incalce un regulament, cel scolar, care nu le permitea sa faca nimic fara a fi controlate/supravegheate ( de ce crezi ca s-a sinucis una dintre eleve?) si testarea unei legende locale care spunea ca oricine ajunge in acea zona dispare.
n-au primit "invoire" pt escaladare, ci pt a organiza picnicul intr-o padure de la poalele muntelui.
de muzica lui Zamfir nu zici nimic, probabil ca iti e necunoscuta.
sa-mi indici un singur film pitoresc de Hitchcock ca sa stiu la ce te referi.
nici comparatia cu Lynch nu rezista.

hmm

oare asta spun fetele pedagogului: Doamnaaa, noi vrem sa incalcam regulamentu, stim ca nu ne lasati sa facem nimic, asa ca...
- nu cumva pentru a urca (unele dintre) acele stanci au cerut permisiune?
tu vii si prezinti semnificatii... da, asa e.. SI??

spui ca interpretarea mea e aiurea.. pai unde am interpretat eu ceva.. doar am redat cateva elemente din film.

Zamfir.. da, asa e, trebuia sa-l mentionez!
altfel nu e intre preferatii mei, nu l-as fi votat intre cei mai mari romani :lol:... dar e unul dintre elementele care sa faca vizionabil la noi filmul.

nu am zis ca trimite la un film pitoresc de Hitchcock, ci la pitorescul sau, si aci ma refeream la figura doamnei ce conduce scoala, la felul in care sexualitatea tinerei-tinerelor e focalizata (si construita in mintea baietilor - vezi cei doi tineri care le privesc trecand firul de apa), la felul in care misterul e intretinut (insa Weir nu da nici o explicatie care sa aduca evenimentele intr-un firesc psiho-logic macar, cum face Hitch). trimiterea la viitorul Lynch o faceam vizand aranjamentele sonore.
gionloc is offline   Reply With Quote sendpm.gif