Lady in the Water
... contrar asteptarilor, am vazut un film decent, desi sincer sa fiu de prea multe ori am simtit parca un junghi - regretul ca nu e totusi mai feroce pe alocuri...a fost ea poveste, da - dar in povestile adevarate lupul haleste macar bunica... inca un film promitator se varsa in mlastina "corectului politic".
.spicuiri...ce'a fo' naspa. lipsa simplitatii in crearea elementelor fantastice(de ce trebuie sa aiba toate un nume, o explicatie, o definitie?), citeva situatii cam neinspirate ( ex: ala cu muschi mari de se tot uita inspre camera, ca sa ne dam si noi seama, ca prostii, ca o sa aibe si el un rol pina la final)-despre interpretare nu am mare lucru de zis, nu cred ca au fost roluri care sa impuna cine stie ce executii spectaculoase; iar imaginea, per ansamblu, deloc impresionanta; certitudine: shay e facut pentru horror, he'd better stick to it, fantezia blinda nu e punctul lui forte.
.profi. absenta peisajelor/scenelor pur CGI - multumesc domnului ca au lipsit- lupii aia au fost suficienti de "after effects" ca sa nu ma sperie deloc-daca puneau niste husky ar fi fost de n ori mai veridica treaba; originalitatea povestii(frumoasa, nimic de zis, desi pe alocuri alambicata pina la dumnezo'); absolut misto:spatiul inchis al cladirii care totusi gazduieste evenimente la scara hai sa-i zicem planetara ( bruiat de momentul cu vulturul deasupra orasului-nuca-n peretele filmului: s-a dus dintr-un gest toata acea minunata claustrare); gradul ridicat de inocenta, atit de ridicat incat e susceptibil pe undeva de patetism, dar treaca de la mine
.deci dau nota mare pentru poveste, nu pentru film. pe hartie ar fi avut mai mult farmec.
7,5