View Single Post
Old 11 Sep 2006, 13:14   #17
notorious
NBK

notorious

in primul rand, TOT nu ai explicat de ce e un film de propaganda si DE CE e american. crezi ca, daca in loc de americani, in avionul ala erau altii, lucrurile s-ar fi petrecut altfel ? hence, daca erai chiar tu, ai fi procedat altfel ?

in al doilea rand, si mie mi s-a parut simpatic 'wag the dog', dar pana la un anumit punct - el in mod evident nu se ia in serios nici o clipa, dar la un moment dat devine prea grosut si prea cusut. manipularea opiniei publice si tendinta americanilor (mai isteti) de a le arata americanilor ('average american') cat sunt de creduli si de naivi (as in 'turma de oi') e o idee prezenta in multe filme. e o idee buna, adevarata, dar pedanta si prea condecendenta ('ha, ha, sunteti niste prosti !', desi mesajul ar trebui sa fie 'wake the fuck up, people !!!'). 'conspirationistii' sunt intotdeauna simpatici, agreabili, educati, iar 'ceilalti' (i.e. publicul) sunt niste retarzi care cred automat orice. mie nu prea mi se pare ok, pt ca, la urma urmei, manipularea opiniei publice nu mi s-a parut niciodata o tema chiar asa de funny. tema e prezenta inclusiv in recentul 'thank you for smoking', pe care l-am vazut chiar ieri. apropo, daca ti-a placut filmul de levinson, cu siguranta o sa-ti placa si filmul fiului lui ivan reitman.

eu tot astept, poate, sa-mi spui de ce este 'united 93' film de propaganda.