Da, mare pierdere ...
Un tânãr regizor al noii generaþii, talentat, la început de carierã, cu cîteva (deloc neglijabile) succese internaþionale...
N-am vãzut decât poveste de la scara C. Mi-a plãcut. Rar dai de un regizor român dispus sã spunã o poveste "universalã" cu un mesaj atât de simplu : Love it is the answer...
Cît despre cauza morþii (idioþii ãstia de strãini în costum ºi porshe- or jeepane - care trec prin þara noastrã bananierã ca prin brânzã ...) ce-ar mai fi de spus???
Poate doar fraza aia a lu Derrida, dezarmant de simplã, care m-a fãcut sã renunþ la o licenþã care avea drept temã "sentimentul morþii" : " Cât priveºte moartea, ea nu are niciun fel de importanþã"
Passolini ( din care am citat undeva pe Cinemagia- preluând un text din Dilema) spunea la fel de simplu: Abia atunci când moare, un om se exprimã"
Dacã ne uitãm la tinereþea lu Nemescu ºi la realizãrile lui de pînã acum ( la tânãrul sãu coleg, ...) putem sã spunem (fãrã sã ne înºelãm prea tare) cã s-a "exprimat"al nãibii de bine...slabã, tristã & neferictã consolare.