Nu, dragä, ce sä ne mai complicäm? Solutia e simplä, iar cel care trebuie s-o aplice e ADMINISTRATORUL. Iatä cum fac eu, la mine-n ogradä:
1) Am introdus confirmare vizualä la înregistrarea userului (d-aia cu reprodus literele si cifrele din ferestruicä); asa, am scäpat dintr-un foc de înregisträrile automate ale robotilor.
2) Am înlocuit auto-confirmarea (prin email) cu aprobare de cätre administrator. O datä pe zi, verific membrii noi si-i aprob. De obicei, când apare câte un spammer, îl recunosc (dupä adresa de e-mail si/sau website si/sau semnäturä, cä le au pline de spam-link-uri). Asa cä stiti ce fac? Ii sterg toate alea din profil, îi dau rangul "spammer", si nu-l activez. Devine doar un nume pe lista membrilor.
3) Dacä totusi scapä câte unul care pärea legitim, si începe sä spameze, îi iau IP-ul si, dupä ce-i sterg mesajele si/sau topicurile spam, îi dezactivez userul si-i dau ban total: username, email, IP.
Si pot sä spun cä ies mult mai în câstig! In loc sä pierd timpul POST-FACTUM, fäcând curätenie-n forum dupä mizeriile ästora, sacrific exact cinci minute pe zi, verificându-i la intrare. De trei luni, n-am mai avut nici un spam în forum! (In schimb, la înscriere, se-nghesuiau destui, ca fraierii!

)