Originally Posted by Kriss_Kringle:
Kasper daca Gladiatorul a fost un film prost atunci de ce a luat 5 Oscaruri si a avut incasari bune la B.O??Inseamna ca le-a placut oamenilor.In orice caz nu mai are rost sa continuam discutia despre "Gladiatorul" pentru ca fiecare isi face o parere dupa ce vede un film si nu i-o poti schimba cu una cu doua.Titanicul a fost ceva mai slab pentru ca nu a avut o poveste prea interesanta.A luat si el Oscaruri destule si a avut incasari uriase dar nu tuturor le-a placut filmul.Mai e si Leo DiCaprio dupa care fete sunt moarte si efectele speciale etc.Eu zic sa tragem linie aici si sa ne vedem de treaba noastra.Numai bine! Cinemania I'm not finished with u yet! Untill next round I say to u  u-te tareee!!! 
|
Mai, problema e urmatoarea. Daca un film are incasari bune la Box Office nu e neaparat sa fie si bun. A se vedea Troy, care a avut ceva incasari si nu a fost chiar un film bun. Cat despre poscaruri...sunt putin susceptibil in privinta lor... de ce? Datorita patternurilor.
Ai observat ca exista categorii de filme care cam au oscarul mereu? Titanicul a avut retea perfecta? A love story in the heart of a disaster. Booon, toate bune si frumoase...pana la scenariul de care am mai spus. Adica, sa fim seriosi, ala era sinucidere curata. Ziceam de diCaprio ca a jucat aiurea(intr-adevar K winslet si B zane au facut trebi bune), dar di Caprio a fos genul de protagonist sters. Ce e mai rau...e ca orice actor venea sa joace in rolul principal, oricat de bun ar fi fost, nu avea alta sansa de a iesi bine decat sa isi modifice replicile care erau penibile.
Ca a placut lumii...e clar, necondamnabil de altfel. Cu toate acestea, cat de mult din acea simpatie castigata este contributia reala a filmului si cat este datorata unei game de sentimente/reactii autoinduse. Evidemt, dezastrele nu sunt placute si nu trebuie sa scrii o teza de doctorat pentru a arata lumii asta. Titanicul era in constiinta americanilor(cel putin a lor) cand filmul a fost lansat, din start prefigurandu-se un placebo-effect. Adica, ok, va fi un film despre scufundarea titanicul, we all know about that, when all know that it was a tragedy. Practic datoria regizorului in cazul acesta este aceea de a recrea o harta...si cu banii pe care i-a avut+o echipa tehnica ce si-a facut treaba, nu era prea greu. Si ce-i drept, de dat cezarului ce-i al cezarului as da, pe faza asta. Au recreat bine totul...
Dar cand a venit vb sa deschida diCaprio gura...s-au cam pierdut pariurile.
de ce nu a iesit mare tamtam in sensul asta...Autosugestia. Drama. Drama. Drama. Combinat cu ideea de maret...vezi ce iese...cui crezi ca i-a mai pasat de scenariu? Drept dovada, filmul a primit o gramada de oscaruri, dar actorii(exc Kate Winslet care fusese nominalizata) si scenaristu au trecut neobservati.
Ori pt mine scenariul este foarte important mai ales in cazuri de astea - mi se pare relevant pt gradul de implicare a regizorului...implicare personala. ori p'aci, neah, vizual fu el cum fu, dar altfel...cam greu
Legat de Gladiator, dupa cum am zis si lui Cinemagia... am sustinut ce am sustinut, fiindca ma deranjase ideea pe care o sustineai tu ca un om care considera gladiatorul ca fiind cel mai prost film, e un om fara stil. Indoimaj. Asculti intai argumentele si apoi de decizi asupra problemei de stil , care e una f vasta(daca e sa scoatem sensul "comun" al cuvantului, care la urma-urmei ar interesa f putin datorita lipsei de relevanta) si alunecoasa... Cu filmu in sine n-am nimic, nu mi s-a parut bun, imi mentin criticile aduse lui in posturile anterioare, da' nici nu pot zice ca m-a deranjat.