View Single Post
Old 01 Aug 2006, 14:59   #108
Herzeleid
Junior

Herzeleid

In primul rand tre sa se faca o distinctie clara inainte de a compara 2 comedii. Eu personal le impart in

1. 'Caragiale' - comic intelectual, generat de discrepante, bazat aproape in intregime pe dialog, personaje complexe, nu razi in hohote si poate chiar deloc, mai mult zambesti pe sub mustata si apreciezi jocul de cuvinte.

2. 'Creanga' - filme pentru intreaga familie, personaje simple, fiecare reprezentand o singura trasatura de caracter, la fel ca si categ 1 abordeaza teme si situatii eterne, poate fi la fel de proaspat si peste 1000 de ani.

3. 'American Pie' - aici intra 99% din comediile facute de la nasterea MTV-ului. Vulgaritatile, nigga shiet, parodiile.

Nu ca ar fi o categ anume mai buna decat alta, depinde de starea de spirit si anturajul in care esti la mom vizionarii (desigur porcariile gen Senseless nu au nici o scuza). Rar gasesti combinatii bune de 2 genuri. Totusi singurul om care a reusit sa le imbine chiar pe toate cu succes e Kusturica.

Parerea mea e ca de departe cele mai reusite comedii sunt cele rusesti, incontestabil; sunt filme din cat2 care si dupa 40 de ani spulbera audienta, aduna toata familie in fata tv-ului, roakeri, baieti de cartier, copii, ingineri si filosofi laolalta.

Cea mai buna comedie ever este '12 scaune' (versiunea mini-series 1977)however.