View Single Post
Old 31 Jul 2006, 07:01   #161
bellhop
Guru

bellhop

Scoop (2006)
Play it again, Woody!

Revenit la forma clasica, neuroticul cu exces de cerebel Woody, virilizat de Scarleta-muzeta, mai ceva ca iepurasul Energizer ;

Inspiratie pura - tot scenariul a fost scris dupa ce Johanson i-ar fi spus in gluma dupa Matchpoint ca ar vrea sa joace cu el intr-un film - rezultatul: shtick perfect intre diva senzuala si aschilopatul bosorog angoasat Splendini :lol: - prestidigitator semi-ratat, fara vreo tenta libidinoasa (la cei 70 de anisori.. "singurul lucru excitant e o cina fara indigestie" apud sus-numitul), ceea ce ii asigura autorului doza maxima de sarcasm si auto-ironie; of course sub-constientul din cerebelul supra-dilatat poate sa fi avut alte ratiuni, but that's a different scoop..;

ce mi-a placut cel mai tare a fost subtilitatea cu care ia misto societatea londoneza aristocrata, de la ironiile disimulate printre complimente si binecuvantari inclusiv cu referire la stocul genetic, la referirile la pajisti, limba si circulatia pe dreapta..; E ca si cum Woody ar fi fascut tot filmul pentru acelasi public american, cu tinta directa spre propriile-i origini. De aici si auto-referentialitatea, se subintelege de la sine, cum sa evite "teme grele" ca propria-i evreitatea sau problemele de familie :hmm: .

Plotul e suficient de lucrat cat sa duca in spate show-ul celor doi, Scarlet suficient de buna actrita cat sa ramana serioasa la replicile irezistibile ale "detectivului" Splendini 8) , Hugh Jackman joaca decent ca love interest si suspect, fauna si decorurile british ca de locatie.

Wonderful movie, de asteptat si revazut pe DVD, de sperat si cu extras.

---------------------------------------
other recent premieres,

Miami Vice (2006)
not my side of the block, prea slinosi cei doi protagonisti pentru gusturile mele, Colin Farel - big farth, nici la nasturele de jos al sacoului lui Don Johnson nu se ridica, celalalt enervant ca orice cioroi pe post de partner din motive comerciale, bunaciunile asiatice sa le lase hollywood-ul in pace, ca pot avea alte intrebuintari, ca de exemplu sa-mi faca mie teriaki :

My Super Ex-Girlfriend (2006)
Atat doar ca e mai decent decat porcaria de You Me and Dupree (aparute in acelasi timp), in rest cam penal. Uma gives all the juice 8) , Anna Farris strica toata ciorba, cea mai proasta actrita in cel mai prost rol. Misto ideea de parodie la Superman, dar niste efecte speciale de doi bani - powerpuff girls..pff;

A Scanner Darkly (2006)
Times, they are a-wastin'
o pierdere de vreme cu pretentii, pentru drogati with issues. Chestia cu animatia continuu miscatoare - too much pork for just one fork - mi-am sclintit globulele oculare de pomana; R Downey ce mai anima canvasul, in rest nothing - zero barat, Keanu e un looser si-n film ca si in real life, Winona e previzibila..;