Thread: The Omen
View Single Post
Old 07 Jul 2006, 18:47   #2
Terror_IST
Guru

Terror_IST

L-am vazut si eu ieri la cinema. Mi s-a parut mie sau se vedeau groznic de multe microfoane in cadru (cine stie ce varianta nerafinata am apucat sa vad). Oricum, slabut dar agreabil pentru Thewlis, Postlethwaite. Comparatia cu originalul e inutila. Am vaga impresie ca filmul asta a fost facut numai din motive de marketing pentru ca se invarte in jurul datei 06.06.06 ceea ce mi se pare cam jenant, pentru ca in jurul chestiei astea isi construieste plotul si ajunge destul de penibil la un moment dat. Destul de actual (de efect intrepretarea pasilor apocalipsei), dar lipsit de originalitate, se inspira dintr-o groaza de chestii de la "The Shining" la "Final Destination". Filmat alert, cu thrill-uri ieftine, si political statements nu aduce nimic cu adevarat nou. Se scalda in aceleasi ape cu majoritatea remake-urilor dupa clasicele genului horror, adica poate satisface pe cei care nu stiu cu ce se mananca de fapt. E OK faptul ca e dark and gloomy (misto filmata partitura din Italia dar rizibila scena cu scheletul de fetus), ca actiunea a fost mutata la Londra, oferind explicatia perfecta pentru ploaia constanta. Originalul ii da clasa, iar in fata unui "El Dia de la Bestia" acest filmulet ar trebui sa se faca mic si sa se ascunda.