few recent movies,
in ordinea inversa a numerelor de pe tricou.
The Devil Wears Prada (2006)
..and so does the Pope.
Nu mi-a placut duduia all along, nici la inceput lalaie si boccie,
nici "emancipata" cu tzoale de firma si fasolea la display, nici merite dosebite in afirmarea ei, iritant sconcsul ei de boyfriend si gasca lor de coate-goale, this lady still a tramp..;
Meryl Streep insa e bestiala in rolul editorului sef al super-revistei de moda care dicteaza toata ordinea mondiala in materie de trenduri, minimum de efort, maximum de talent, replici distilate in maxime fulgeratoare, detalii subtile: figura pala, "That's it!" abia soptit, ridicatul sprancenelor, tzuguiatul buzelor, autocontrolul perfect, fara excese caricaturale;
de fapt ea si Stanley Tucci in rolul art directorului fac tot filmul si ii confera savoarera inspirationala, evident cu contributia din umbra autorilor cartii/scenariului;
merita mentionate si cele cateva piese originale pe coloana sonora,
piesa din opening, printre alte gingaluri recognoscibile, si bineinteles splendoarea garderobei de $1 milion care se falfaie prin toate seturile.
------
Superomu in super-izmene,
super-copiat, super-clichee, super-boring, super-manwhore in nazi arthouse outfits;
Cars (2006)
Too slow for my drive for something original;
------
Nacho Libre (2006)
Delicious fun, cum numai Jack Black poate sa fie in felul lui, original si ludic; Spanglishul mexicanez catchy, maicuta love-interest e frumusica, pustiul durduliu, iar pasiunea lui de a deveni luchador pentru cauza nobila e genuina; filmat cu curu', but who cares, merge la matineu;
A Prairie Home companion (2006)
Super film, curge lin ca o balada pe muzica country sustinuta live de artisti amatori si derulata molcom pe unde hertziene pentru soferi intarziati si alti noptatici, un pretext de stylish '50s cu inimaginabile resurse de fun, Kevin Kline ca un Columbus mai metafizic, dialogurile saturate in aer de epicureism que sera sera..;
am mai retinut doua trailere cool for the hot summer:
The Barnyard, belea de animatie, to be released in August, on my list already;
si
My Super Ex-Girlfriend, cu Uma Thurman, chiar si numaia ca parodie la Superman, l-am marcat deja;
..on the opposite side, au inceput deja sa se dea trailere la World
Trade Center, deja imi inspira neincredere;