View Single Post
Old 06 Jul 2006, 00:31   #25
Nae
Dead Man Walking

Nae

Send a message via Yahoo to Nae
more movies seen today.... here i go. in continuare la ce-am scris mai devreme...

Invisible Waves, directed by Pen-Ek Ratanaruang.

nu m-as fii dus la filmul asta, daca n-as fii citit ca imaginea este semnata de Christopher Doyle... si cam atat ramne in picioare din filmul asta la sfarsit.
povetsea este ciudata, destul de plictisitoare, si se vrea un fel de psycho-drama, a unui tip care a omorat o femeie in trecut, si acuma trebuie sa traiasca cu consecintele faptei sale... fizic dar si psihologic. stilul in care filmul asta se prezinta este usor ciudat, somewhere between neo-noir, si classical thriller-genre movie.
intr-un fel am ramas cu impresia ca filmul asta nu se intelege pe sine. de la cadrele folosite, care desi sunt estetic impecabile, nu ajuta deloc la evolutia filmului, pana la actorie, unde am avut impresia ca actorii nu stiu ce personaje joaca, si pana la focus-ul pus de regizor, care nu este nici pe povestea in sine, nici pe personaj, si nici pe o morala sau teza la sfarsit...a dica nu, tocmai, ca desi in tot timpul filmului esti plictisit si nu stii unde te duci, la sfarsit morala o primesti pe paine, in dialogul final: "beween a man who's happy and a homeless ghost, whom would you choose to let live?".
aceast fel de a construii o poveste m-i se pare lipsit de sens, pentru ca tot ce-ai vazut pana la acel moment nu te ajuta mai mult sa o intelegi decat daca o citesti pur si simplu. asfel, povestiile paralele, una de dragoste si una despre fidelitate, piedr orice valoare, chiar daca constructia lor este mai buna si mai adanca decat cea a povestii personale.
cum zicea, daca nu era imaginea, nu exista nici o stare, nici o putere, si nici ceva care sa ma mai tina in sala. trebuie insa sa recunosc ca nu au fost multe imagini care sa ma impresioneze in sine, ca imagine... poate numai 3-4. in rest insa mi-a placut stilul ales, dupa colturi, camera fixa, si compozitii udne poti da -stop.export frame, si ai o poza geniala. la fel si chromatic, filmula sta simplu te rinde, te fascineaza, si te intereseaza... pana cand ai vazut destul. de la spectator la spectator diferit.
un film slabut, care insa avea potential. o echipa slaba, cu o exceptie. Christopher Doyle. pentru asta merita insa un 6,7/10

ok... now i have to leave for good. maine sigur vad 4 filme, si mai am de scris despre Big River si Storm. asta maine. sper sa am ami mult timp, desi.... well, si asta o sa va povestesc, intr-o editie speciala de exit-cinema-film-sestival karlovy vary, udne va spun de petreceri, cocktailuri, atomosfera, etc. va povestesc despre toate chestiile care se intampla p-aci... generally, stuffies.
Nae is offline   Reply With Quote sendpm.gif