@MinRep Din punctul meu de vedere remuscarile de constiina ale lui Chris nu vin neaparat din fapul ca a ucis-o pe Nola si a facut si o victima colaterala, ci mai mult din faptul ca si-a ucis si copilul nenascut (daca imi aduc bine aminte, s-ar putea sa ma insel si nu am filmul la indemama, dar Nola nu a mai vrut sa avorteze a treia oara). Cred ca acesta este motivul tristetii fantomatice a lui Chris din final: in plan cronologic, familia care prezice un viitor stralucit pentru bebelus si in plan psihologic prunc-uciderea cu care trebuie sa traiasca personajul. Perfect de acord cu legile hazardului enuntate de tine! "Life was like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
@europe_east Recunosc ca zbuciumul personajului e veritabil dar totusi crima e comisa cu premeditare, deci decizia luata la rece. Chris nu actioneaza din pasiune, pt ca, eu unul, cred ca nu o mai iubeste pe Nola (devenita ghimpe in coasta). Aces personaj feminin cade cu timpul in platitudine (conditia de actrita ratata, umbrele trecutului - avorturile precedente, crizele de isterie) si dupa cum ai spus si tu pasiunea se pierde. Sunt de acord ca s-a obisnuit cu stilul de viata impus de apartenenta la familia de burghezi, motiv pentru care consider decizia lui de a o ucide pe Nola pragmatica.