Thread: FILME TIFF2006
View Single Post
Old 16 Jun 2006, 12:09   #113
Shemaia
Junior

Shemaia

Am vazut peste 30 de filme, dar o sa le enumar pe cele care mi-au placut cel mai mult:

1. A fost sau n-a fost? 10/10
Umorul care imi place cu adevarat, provenit din realitate; naturaletea actorilor si replicile simple au contat mult!
2. Va, vis et deviens 9,5/10
Desi il mai vazusem pe la inceputul anului, inca si-a pastrat aura emotionala care m-a fascinat initial. Povestea - foarte frumoasa; regia - de clasa.
3. Viva Zapatero! 9,5/10
Mult mai bun decit Fahrenheit-ul lui Moore. Iar problema libertatii de exprimare trebuie abordata mai curajos si la noi.
4. Elementarteilchen 9/10
M-a impresionat mai mult ideea, si desi nu am citit cartea, sint convins ca e peste film. Probabil ca nu am vazut defectele... Sincer, nu am fost 100% atent. Ma interesau mai mult replicile (voluntariatul asta!).
5. Videograme dintr-o Revolutie 9/10
Si pe asta il mai vazusem anterior, la TVR. Dar merita vazut si revazut...
Un exemplu nu atit dpdv artistic, cit jurnalistic!
6. Zozo 9/10
Un film frumos despre universul copilariei si sfirsitul acestuia, sau transformarea lui. Puiul ala e chiar funny!
7. Workingman's Death 9/10
Exempul desavirsit de documentar artistic, daca poate exista asa ceva, dpdv terminologic
8. Je t'aime, Paris 9/10
Exceptind unele scurte mai banale, mai terne, mai plin de farmec decit All the invisible children. Fratii Cohen - dementiali; Alex Payne - incisiv!
9. Me and You and Everyone We Know 8,5/10
Poate nu excelent, dar problematizant, si pe alocuri, fermecator...
10. Slumming 8,5/10
Vreau si eu o excursie in Indonezia! sau macar in Polonia, in localitatea a carei gara seamana cu cea din Berlin (?), dar e "intrata la apa"

As mai aminti:
Our Daily Bread 8,5/10
Something the Lord Made 8,5/10
Die Freie Wille 8/10
Tideland 8/10
The Darwin's Nightmare 8/10
All the Invisible Children 8/10
Rize 8/10
Soap 8/10
37 Uses of a Dead Sheep 7,5/10
Shemaia is offline   Reply With Quote sendpm.gif