si, da,
Cum mi-am petrecut sfarsitul tiffului.. aaaa...
31. Cum mi-am pertecut sfarsitul lumii
Catalin Mitulescu
e un film bun, cu sensul de mediu! adica e asa si asa, in votul TIFFistic. nu are suflul lui Porumboiu, dar i drept ca e un film care mizeaza pe alte aspecte legate de trairea aceluiasi eveniment... din pacate pentru CM, filmul vine pentru noi cu anumite gesturi greu de inghitit.. unul ar fi cel din debut, al coplasului, care ridica degetul mijlociu catre un coleg care nu fusese ales sa ii dea sefului al mare o roata de aur (semnificand epoca in plina dezvoltare!!! sau era un botz rotund d emamaliga... :lol

.. pai si eu aveam cam varsta copilului din film la Revolutie si am aflat abia dupa inca fo cativa ani ce-i cu semnul ala.. si nici un coleg de-al meu nu stia sa arate asa ceva decat mult mai tarziu

. si imediat dupa a mai fost ceva care mi se parea deplasat.. ori refuzul copilului de a-i da roata Capitanului venit in vizita.. ori.. hmmm... nu mai stiu exact!
altfel... in nota comica (evenimentul e privit dinspre prezent totusi),un comic de nevoie care cred ca era real in societate atunci, suprinde evenimentele in mic (un securist care tine pe jar cartierul, idile, greseli si pedepse - liceul...) si aduce pe ecran o multime de copii care tin toata trecerea filmica intr-o dimensiune a placutului izvorat dintr-un fel de inocenta specifica lor.
Domanisoara care o joaca pe Eva are un zambet fermecator si e bine ca oricat de aiurea is vremurile ea zambeste mult
oricum.. semne bune is prin cinemaul nostru...
Producatori executivi: Scorsese si Wenders.. de unde se vede ca un premiu luat la Cannes te introduce in multe locuri importante!!
vedem pe pielea unui roman acum si e vizibil si in cazul lui Palfi dupa Hukkle. Taxidermia are o list aimpresionanta de sustinatori in creditele finale.