Originally Posted by Alex Leo Serban:
f ok palmaresu, cu filmu lui porumboiu umflind aproape tot ce era de umflat in categ. respective
|
O singura obiectie, in rest f de acord cu tine: la scurt/metraje romanesti - unde stiu ca premiul e dat de guesti straini - ia premiu un medium-metraj selectionat la Cannes, cu un buget de vreo 40 de mii de coco. Marilena de la P7 concurind cu filmuletele noastre de scoala, facute cu treispe lei. E ca si cum as merge la wc-ul unei gradinite sa ma pis si i-as invita pe aia mici sa compare numbers. Nu mai bine ii faceau lui Nemescu o sectiune separata, unde sa concureze numai el? Asta nu ca m-as fi dus eu cu vreo capodopera de film dar nu-mi place sa pariez pe curse cu favoriti siguri.
PS: Dupa cum am mai zis-o cindva, iar eu am mereu dreptate, Urmuz, filmuletul unui coleg de generatie, nu este documentar. S-a vazut si aici, judecind dupa sectiunea in care a fost repartizat.
Later edit: (as in a few hours later edit) editia asta a fost, categoric, cel mai bine organizata, TIFFul a aratat cel mai profi dar chefurile parca au fost mai fara vlaga, asta poate ca am venit eu fara my better half.