15. (uitat de alaltaieri) Sympathy for Lady Vengeance. cel mai prost film sudcoreean pe care l-am vazut. cu toate ca are un Oldboy genial (poate ar trebui sa-l revad ca sa vad daca a doua impresie e la fel), Chon Wook Park nu e printre regizorii mei sudcoreeni preferati. nu se poate sa faci asa mizerie si sa mai o si incluzi intr-o trilogie care mai cuprinde Oldboy. am plecat dupa 70 de minute. absolut fara sens ce-am vazut pana atunci. ce putin Kill Bill era distractiv, dar asta e inutil. si am mai si inghetat in prostia aia de Echinox. si se auzeau permanent alarmele de masini de afara. groaznica experienta! cinema in aer liber sucks (prefer La Motoare-ul bucurestean care e cocotat sus departe de murmurul strazii, dar doar pentru a REvedea filme). si ce termeni de kkt se folosesc in programul festivalului "finalul apoteotic al trilogiei". bullshit!
4/10
16. Pianotuner of the Earthquakes. ok. Arta cu A mare, but not my type. nu corespunde cu ritmul meu interior. poate altadata sa-l revad. frumoasa imaginea. frumos cadea lumina. imi place de obicei tipul ala de lumina difuza dar nu si daca e permanenta ca in filmul asta. imi place doar cand e folosita pentru a sugera visuri, stari onirice sau flash-backuri. folosit pe tot parcursul unui film nu mai e asa spectaculos efectul. (Benjamenta n-am vazut ca n-am avut titrare, asa ca nu pot compara)
6,5/10
17. Mistrz. film polonez cu tipul din The Return. deprimant si greoi. mi-au ramas in minte femeile extraordinar de frumoase folosite in film. 6/10
18. Tideland. in general nu-mi plac filmele pentru copii, dar totusi, Burton si Gilliam fac exceptie. fascinanta lumea imaginata de Gilliam in stilul sau caracteristic. la inceput aveam impresia ca o sa fie un fel de Fear and Loathing in LA cand l-am vazut pe Jeff Bridges drogandu-se. dar se transforma intr-un basm foarte postmodern. nu m-a plictisit niciun moment.
7,5/10
19. (revazut) Sound of Istanbul (de data asta cu titrare). orice film de Fatih Akin merita revazut de oricate ori, mai ales pentru muzica minunata. 7,5/10
20. Taheshis. am multe critici la adresa lui dar m-am distrat pe cinste. Kitano, pentru un regizor asiatic, nu este unul foarte profund. are inclinatie mai mult spre occidental, serie B (action) de tip american e genul acestui film. prea multa violenta gratuita si prea multa bascalie. dar important e ca reuseste ce-si propune. nu cred ca a vrut decat sa faca un film de entertainement. pentru ceea ce e ii dau 7,1/10
p.s. o completare la postul precedent: Hard Candy mi se pare cel mai prost film minimalist pe care l-am vazut (dupa ce cu cateva zile in urma vazusem filmul lui Porumboiu, tot minimalist, dar intre cele mai reusite).[/i]