View Single Post
Old 06 Jun 2006, 06:58   #18
gionloc
Guru

gionloc

In memoriam Bose O. Pastina

Bose nu a facut niciun lungmetraj?
pacat, mare pacat, e incredibil de talentat.. ma rog, a fost!!

documentarul Timisoara - decembrie 1989

realizat in anul 1991, documentarul spune lucruri maimult decat indraznete... eu nu l-am mai vazut pana acum. nu vreau sa comentez ceea ce spune fiindca eu unul nu prea pot fi obiectiv cand vine vorba de evenimentul asta. aveam opt ani, o vedeam pe mama plangand, vedeam trasoarele la televizor, stiam ca au murit tineri, acum vad nu ca au murit aiurea, ca altfel nu scriam acum randurile astea si saitul asta nu prea exista.. insa a nu sti cine i-a omorit, a realiza ca de fapt gandindu-ne la ei nu trebuia sa fim acum doar aici (politic, mental si economic, nu in ordinea asta neaparat)... hmmm... e dureros!

felul in care expune povestea Bose e incantator. o imagine precum intalnim la Elias Mehrige (begotten) sau precum in containerul lui moodysson (doar ca idee, nu ca ar fi inspirat din astea), adica filmata parca pe nightshot, un albnegru pixelat, voit neclar, superbe deplasari verticale line ale camerei (filmarea statuii reprezentand un vultur, par exemple), vocea lui ceausescu pe ecran negru, imaginile din tramvai dela sfarsit, revolutia evocata prin poze, marturiile doctorilor... e tulburator de bine facut! si muzica.. oooo... banda sonora adaugata!

documentarul despre patzaichin

cu un intro stalkerian sau zerkalo-ian, cu picurul ala tarkovskian... apoi toata atmosfera maronie, desi evoca un mare sportiv aveam impresia ca e filmuletz horror (acu si canoistu' seamana cu max shrek putin )... cu un also sprach zarathustra pela mijloc de saltau maimutzoii lu' Kubrick de se odiseea 2001 pestii din dunare

arta apararii individuale

cu florin calinescu tanar si foarte tanar
un filmuletz inspirat parca din moartea unui slujbas, scurta povestire a lui cehov, numai ca personajele nu sint un sef de intreprindere si angajatul sau care-i stranuta pe chelie, ci un tinar cules de pe strada pentru a fi actor ... el tre sa-i dea o palma lui Florin Piersic in pelicula... pan la urma i-o da apoi isi tot cere iertare... cehov curat frumos!

:love:
gionloc is offline   Reply With Quote sendpm.gif