Thread: FILME TIFF2006
View Single Post
Old 04 Jun 2006, 12:20   #14
gionloc
Guru

gionloc

graba m-a facut sa las o fraza, prima, cam fara sens. iaca o rectificai.

5. all the invisible children

tre sa spun dela inceput ca e un film facut... la cererea Unicef si a unei alte organizatii (Food for... I don't know what for sure!), sau, oricum, pentru ei! astfel ca e destul de important mesajul si faptul ca trebuie sa sensibilizeze lumea.. astfel ca e cliseistic, e si schematic sau didactic (mai ales John Woo) in incercarea de a surprinde specificul prea putin roz al existentei copiilor in mai multe zone pamantene...

vad ca ALS a dezvaluit deja ceea ce m-a fermecat la filmul asta...

1. Katia Lund
prietena cu Meirelles (la City of God), se vede in felul in care filmeaza. doi copilasi, baiat si fata, trebuie sa supravietuiasca in (capitala) Braziliei. carucior, reciclari, zone de influenta, inteligenta. inocenta si speranta.

2. Spike Lee
copil unui fost luprator in Irak. el sotia lui dependenti de droguri. toti au SIDA. o societate cruda. vorbim despre lumea copiilor! pozele colegilor de scoala in vremea bataii !!!

3. Emir Kusturica
omul asta e tare priceput la a monta o lume aflata intr-o existenta paralela: tigani, muzica, smecherii, furtisaguri, bascalie.

4. Jordan si Ridley Scott
cat de repede trebuie sa alergi in josul raului pentru a-ti recupera (retrai...?) constant copilaria?

irlanda de nord. conflict. fotograf de razboi. vis. misiune. regretul de a nu fi salvat niciodata pe nimeni!

John Woo
didactic si, pana la urma, tipic asiatic!! avand in vedere misiunea filmului, nu sint atat de catogoric precum ALS in a-l pune la o parte. viata a doua fetite pusa in paralel - precum in montajul sovietic, dar in distante temporale mai mari. una din familie bogata dar pe cale de a se destrama. accentele autodistructive alea mamei. cealalta copila gasita si crescuta de un batran fara locuinta... umana si calda. intalnirea lor.

Veneruso si Charef nu prea mi-au placut. nu mai scriu despre ei.

6. Va, vis et deviens! l-am vazut aseara a treia oara. cred ca Mihaileanu ii are la degetul mic pe 95% din regizorii romani! nu mai am vreme acum, dar am sa revin la acest film dupa-masa... sau maine
gionloc is offline   Reply With Quote sendpm.gif