Chitaristul mongoloid - 7/10: amuzant, dar fara nici o premisa. O inlantuire de scene care pun cap la cap cateva povesti. Seamana cu un film de Roy Anderson, numai ca fara Apocalipsa.
800 balas - 4/10: distractiv, dar groaznic de superficial. Ceea ce nu ar fi chiar atat de rau, numai ca incercarea de a combina dimensiunea mitica a western-urilor de demult cu realitatea inceputului de mileniu III esuaza in simple reproduceri ale unor unghiuri/scene (din filmele pe care de la Iglesia le iubeste cu siguranta), devenind apoi plictisitor, iar pe final chiar ridicol.
Megacities - 6/10: cred ca 'asa si asa' e sintagma care se potriveste cel mai bine pentru acest documentar. Merita amintite cateva scene:
--- omul care lucreaza cu vopselele;
--- gainile decapitate zvarcolindu-se intr-un butoi;
--- mexicanul deghizat in The Flash care transmite mesajul ca absurdul existentei este o mostenire a omenirii;
--- secventa din Moscova, in care auzim ce citesc oamenii in metroul: de la stirile despre Eltin vizitand China, la romance-uri si la "Crima si pedeapsa".
Insa aceasta geniala ultima scena a fost urmata de episodul cu prostituatele mexicane, care - desi indraznet si un pic socant - m-a daramat cu totul. :sick:
La Comunidad - 8/10: in ultima treime am ras non-stop. (in sfarsit s-a umplut complet sala de la Arta). De la Iglesia a stiut aici de unde sa fure (un pic de "Delicatessen", ceva - mai mult - Hitchcock) si se pare ca s-a distrat pe parcurs, incercand sa imite/omagieze cat mai multe filme celebre (pana si "Matrix" are parte de o parodie). Pana si muzica e periculos de asemanatoare cu cea din "Vertigo" (la fel si genericul de deschidere). Confuntarea finala, pe acoperisurile unei cladiri imporante din Madrid (Primaria? cred ca da...) e un climax excelent.
Eli, Eli, Lema Sabachtani? - 6/10: o experienta necesara, dar nu poat sa zic ca m-a dat pe spate. Sincer, cred ca subiectul se putea exploata mult mai bine. Puncte in plus pentru muzica (partitura pentru saxofon din deschidere) si pentru zgomote (adica restul).
|