Thread: FILME TIFF2006
View Single Post
Old 03 Jun 2006, 01:42   #5
Leonard
alter-ego

Leonard

Send a message via Yahoo to Leonard
Re: FILME TIFF2006

Originally Posted by gionloc:
in Cluj ploua de ieri seara, daca te deplasezi pe jos 500 de metri nu ai cum sa nu te uzi pana la genunchi - fara sa te stropeasca masinile
si de la genunchi in sus :((( s-a pisat clujul pe noi toata ziua. ma pis si eu pe el daca mai ploua

0,5. jumate din Riget I (cat au dat azi) (mai avusesem o tentativa cu ceva timp in urma si vazusem 1/3 pe calculator). cel mai slab von Trier (dar nu un film slab). m-a luat somnu. are cateva momente bune, dar in rest umplutura.
6/10

1. A fost sau n-a fost? minimalism cum imi place mie. absolut ilar. n-am mai ras demult la un film romanesc in halul asta. sa reusesti sa tii atentia si tensiunea 2/3 din film cu un cadru si 3 personaje este rarisim si numai un maestru poate reusi atat de subtil. replica favorita "te-am sunat sa-ti spun ca ma cac pe robotul tau"
8/10

2. Next Door. demential. trece de la un gen la altul, imprevizibil in fiecare moment. o combinatie de horror, comedy, thriller, mystery. elemente care aduc a mulholland drive, memento, dar mai violent. superba scena de sex & pumni de-o parte si de alta.
8/10

3. Eli, Eli, Lama Sabahtani. capodopera. halucinant travaliu vizual & sonor. pentru amatorii (putini) de avangarda, muzica contamporana/experimentala/fusion/electro-acustic e un definately must-see. foarte putin dialog. totul sta in sunet si imagine. un film elitist ce nu poate fi gustat de oricine.
8,5/10