Thread: FILME TIFF2006
View Single Post
Old 02 Jun 2006, 14:30   #2
gionloc
Guru
 
gionloc
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,105
Re: FILME TIFF2006

1. Viva Zapatero!
Sabina Guzzanti
in competitie,
desi cinematograful Victoria nu era deloc competitiv, inauntru mirosind puternic a pipi si a tevi prin care Mr Muscolo nu a mai trecut demult... sa fie si atmosfera de afara de vina? :lol:

oare de ce in tarile din interiorul ue exista o vizibila diferenta in modul in care accepta (legiferind) anumite practici sau obiceiuri care tin pana la urma de posibilitatea de a(-ti) afirma liber credintele, nevoile, preferintele...
sa fie oare catolicismul de vina? faptul ca omul este obisnuit (barbar vorbind) sa se intemeieze de la Dumnezeu si lumea sa o priveasca ierarhic precum treptele credintei si calea de ajungere in dumnezeire (sau rai :?)... si atunci anumite practici dictatoriale sint mai usor de asorbit/tolerat in sinea fiecarui indivit participant la viata sociala.

sa fie oare Olanda (si foarte aproape de ea, Anglia) exemplul libertatilor legiferate tocmai fiindca este o tara unde protestantismul este raspindit, iar protestantii alcatuiesc lumea pornind dela subiect si dorintele, nevoile sale.

Viva Zapatero! e un Fahrenheit 911 italian, ca stil, ca vîna, ca modalitate de abordare, numai ca nu discuta situatii legate de razboiul contra terorismului si posibilul profit al conducerii statale de pe urma unui astfel de conflict, ci aduce in prim plan problema libertatii(ilor) de expresie intr-un stat considerat democratic, in mileniul trei, in Uniunea Europeana.

in Italia, in 2001 Berlusconi revine la putere si dezlantuie teroarea media. oarecum putem vedea cam ceea ce ar fi putut fi pela noi daca Nastase era presedinte. despre conflicte de interese, legi si drepturi incalcate...
in opinia mea,
un MUST SEE!
pentru ca e o istorie a zilelor noastre, daca nu ceva mai mult.
gionloc is offline   Reply With Quote sendpm.gif