Originally Posted by MinRep:
Si mai sunt trimiterile la celelalte 'misiuni' (v. mult-citata si mult-parodiata scena a lui Tom Cruise suspendat la capatul unui fir, la cativa centrimetri de podea). Chestiile astea sunt foarte cool si - pentru spectatorul avizat - nu fac decat sa sporeasca placerea vizionarii.
|
Ar mai fi si trimiterile subtile la "Budwiser" si "Silence of the Lambs" , partitura "Sister Sledge" precum si momentul de desen animat cu canistra rostogolindu-se pe strada aglomerata (ca tot s-a vorbit de canistra cu anti-Dumnezeu, nu miroase putin a anti-materia din cartea necuratului Dan Brown

).Am vazut filmul pe ecran mare si chiar mi-a placut. Ma lasa rece faptul ca Tom Cruise e scientolog si ca e insurat cu o pustoaica. Tipul nu e doar un actor care da bine pe ecran dupa care tanjesc casnicele din SUA (cum e Harrison Ford de exemplu). A demonstrat ca poate sa interpreteze (spun doar "Collateral" si "Magnolia") si intr-adevar e un one-man-industry. JJ Abrams se descurca admirabil la carma acestui film pe care multi il credeau sortit esecului. De "Lost" inca nu m-am apucat iar din "Alias" am vazut cateva episoade dar nu prea m-a miscat (cand vine vorba de gagici agent-secret in mintea mea vine numai Nikita a lui Besson). E fara indoiala cel mai bun film de actiune de anul acesta si probabil va ramane pe primul loc pana pe 28 iulie (prietenii stiu de ce). Daca in primele doua parti accentul cadea pe misune (in speta imposibila) in acest al treilea episod accentul cade pe personajul Ethan Hunt. Cred ca Tom Cruise se simte foarte bine in pielea agentului secret si din acest motiv a vrut sa-i dea o fata mai umana: Ethan se smiorcaie, emotiile sale sunt veridice si nu disimulate cum eram obisnuiti. Happy-end-ul m-a cam dezamagit ce-i drept, nu neaparat partea cu resucitarea (inevitabil de previzibila) ci photo-finish-ul cu el & soata parasind agentia in uralele tuturor. Inclin sa cred ca e facut la misto si ca nu asa se incheie povestea lui Ethan Hunt. Altfel ar fi stat lucrurile daca tipa era impuscata in fata lui (a la Bourne Supremacy) si dragului de agent secret nu-i ramanea decat dulcea razbunare si o moarte vitejeasaca (ca s-asa nu mai avea pentru ce sa traiasca). Trecand peste patriotismele retarde din plot si privind cu buna-voie cateva cascadoruii de domeniul SF-ului, "M:I 3" e un film foarte relaxant care are de toate pentru toti: un personaj care da clasa caricaturilor gen "Transporter" sau "Triple X" (cineva spunea mai sus si James Bond, ei bine, cu asta nu pot fi de acord), scene de actiune alerte si bine gandite, subtilitati pentru cunoscatori, ceva note de umor si un final mai ceva ca-n basme.
PS: Ca un mare minus, mi s-a parut foarte subtire coloana sonora, dar la ce probleme cu banii au avut prea putin conteaza.