Originally Posted by dark phoenix:
Cred ca acest film face parte dintr-o teorie a conspiratiei pusa la cale de unele grupuri de interese care vor sa discrediteze crestinismul.
|
well ce sa mai zic...de ce nu ai spus si despre carte atunci la fel?anyway, e doar un film for God's sake! si daca tot mai dai cumva pe discovery channel poate nu te mai ostenesti sa spui chestii din astea...crestinismul e prea imprimat in mentalitatea oamenilor de-a lungul veacurilor pentru a ajunge in ruina doar printr-o simpla ecranizare sau carte...oamenii cred si incearca sa creada doar cand au FACTS iar aceasta in lumea moderna inseamna totul de altfel...oamenii nu mai sunt atat de naivi ca in evul mediu cand biserica avea puterea si zicea ca asta e asa si asa, deci nu se pate altfel. si toti acceptau(well nu chiar toti...)...iai prea in serios...
apropo de film,nu am fost impresionata,sincer sa fiu am asteptat mult mai mult...in primul rand,mi-am dat seama de odata ca Tom Hanks nu se potriveste in rolul unui simbolist si cercetator ce incearca sa dezbata o problema atat de esentiala...nu e rolul portivit pt el...apoi mai e si faza cu flashback-urile de istorie in alb-negru...ce plictiseala...de parca naibii am fi in apogeul cinematografiei; desigur ca asa ceva ar putea merge numai nu aici-filmul are nevoie de mai multa viata,de o atmosfera de mister si,ceea ce e mai important,imprevizibilitate...apoi mai e si chestia cu dezbaterea ce are loc in castelul englezului unde discuta si analizeaza de parca ar avea tot timpul din lume si de parca politistii nu ar fi pe urmele lor...sincer sa zic,m-am asteptat la faptul ca filmul sa ia incasari in USA de 2 ori mai mult decat a fost productia sa,filmul intrigand pe toti, dar aceasta inca nu e o garantie ca filmul a fost pe placul tuturor...