Ei, ba au ei ceva în creier... Au cruzimea atavicä pe care am mostenit-o de la animale (unde era o functie legitimä de supravietuire) si am exacerbat-o sub forma sadismului gratuit.
Evident, pe cele douä gagicute pitbull ale mele le-am crescut frumos de mici, si sunt cele mai sociabile, iubitoare si jucäuse, cu toatä lumea. Dar, într-adevär, dacä pregätesti un câine dur (pitbull, staff, bullterrier, rotweiller, etc.) pentru lupte, devine o masinä de ucis.
Nu-i loc aici, si nici n-am timp destul, dar sunt enorm de multe de spus despre asta... Am väzut videocasete cu antrenamentul câinilor pentru luptä, si meciuri - niste imagini incredibile... Imi amintesc de un caz dat la o televiziune a noasträ, cu un idiot care-si silea bietul pitbull bätrân, deja ametit si efectiv ORBIT în ultima lui luptä, sä reziste pânä la moarte - cä "tot era terminat, nu mai aveam nevoie de el"... Pe urmä, a ajuns ceva secretar sau vice al unei asociatii chinologice, iar când s-a aflat, l-au dat äia afarä. (In legäturä cu scandalul ästa era si reportajul.)
Sau, acum câtiva ani, în Germania: doi turci într-un parc, îsi snopeau pitbullul în bätaie, tot ca sä-l "antreneze". A trecut prin apropiere un copil de scoalä, iar câinele, scos din minti, l-a atacat si l-a omorât. Evident, câinele a fost împuscat imediat - mai bine pentru el; cretinii îl distruseserä - iar turcaletii, ocnä grea (cruzime fatä de animale PLUS omor din culpä!).
|