View Single Post
Old 25 Apr 2006, 11:50   #17
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

vai, dl marx a aflat de alain bergala abia din cahiers-ul pe februarie a.c.! domnul acesta, a.b., scrie de citeva decenii bune...
iar jacques aumont nu a scris doar dspr bergman, ci si una din cele mai bune carti dspr 'histoire(s) du cinema' al lui godard - pe care am 'tocit-o' si eu, in disertatia dspr ac. op.
cit dspr 'practic in bucatarie' - nu stiu ce e aia, nu avem aceleasi lecturi; noi am scos o carte rapida, o 'fast-book' dspr lvt, considerind k e mai important sa apara acum, decit sa asteptam posteritatea lui lvt. cariera lui este, oricum, 'al mezzo del cammin', asa k nici nu se putea aduce le dernier mot in mat. de lvt...
kestiile 'consistente' (&, se subintelege, autohtone) pe care le asteapta dl marx sint, in gen., harnice compilatii stufoase & indigeste, fara nimic original (am in cap citeva titluri d-astea). pt dinsul, probabil, conteaza nr de pagini, nu ce se scrie in ele.
prizonier definitiv al unei viziuni de tip 'cintarea romaniei' dspr cultura, dl marx din craiova bovarizeaza induiosator, iar 'gustul' sau in materie de cinema si celelalte arte se plaseaza undeva intre biblioteca pt toti si romantza.
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif