View Single Post
Old 13 Apr 2006, 02:04   #4
Leonard
alter-ego

Leonard

Send a message via Yahoo to Leonard
Originally Posted by Alex Leo Serban:
mie mi-a placut. (minus finalul of course!) adik e o melodrama bunutza, superb filmata, f interesanta antropologic & stuff, cu cele mai faimoase 3 actrite asiatice (zhang ziyi, gong li & preferata mea michelle yeoh :love: ), muzica interpretata de yo-yo ma si... cam atit.
cit dspr 'superioritatea' noastra fata de alte culturi... in ce priveste aceea japonez & chineza, definitely not! i mean, dna sei shonagon scria romane gen 'pillow book' pe la anul 1000, so... rafinamentul & sofisticarea curtilor imparatesti sino-nipone nu au egal. we are the barbarians. norocu nostru e k, astazi, unii sint si mai barbari decit noi - musulmanii for instance! ;)
subscriu aproape în totalitate. doar cã aº adãuga un mare minus care m-a scîrbit: n-am înþeles de ce japonezele trebuiau sã vorbeascã englezã (cel puþin în varianta asta l-am vãzut ºi nu pãrea dublat). Pãcat cã a trebuit sã fie regizat de Rob Marshall. cred cã ar fi arãtat mult mai bine regizat de Zhang Yimou. ºi încã ceva apropo de fosta lui iubitã: nu vroiam s-o vãd pe frumoasa Gong Li într-un rol negativ.
6/10

ºtie cineva vreun film film asiatic 100% despre gheiºe? n-am vãzut, dar mi-e greu sã cred cã nu s-a fãcut pînã acum. filmul ãsta nu m-a satisfãcut prea tare, dar mi-a trezit interesul.