View Single Post
Old 09 Apr 2006, 22:56   #18
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by notorious:
pitbull, esti si tu cam fatalist... eu, de exemplu, am o cultura cinematografica prea firava ca sa imi permit sa revad un film de 3 ori ca sa-l pot analiza. in principiu, sunt de acord cu ideea, dar cred ca se aplica in urmatoarele circumstante:

-ai deja un pachet bogat de filme vizionate, deci o cultura cinematografica TZAPANA
-NU esti masochist si nu revezi orice film doar de dragul de a-i face 'analiza', trebuie sa-ti fi si placut si sa manifesti un interes fata de el
Dragä, eu n-am fäcut decât sä prezint modul IDEAL de a asimila un film pentru a-i face CA LA CARTE analiza criticä. Nu numai cä n-avem timp, dar de multe ori nici nu e necesar sä fim atât de perfectionisti.
In rest, as zice cä e tocmai pe dos decât cum spui tu (sau poate te-ai exprimat inexact): pe mäsurä ce-ti dezvolti cultura cinematograficä si acumulezi experientä, aparatul critic ti se rodeazä si-ti poti permite s-o mai iei si pe scurtäturi, când e cazul.
Si nu uitati cä regula asta a fost identificatä într-o vreme (eu am auzit-o prima oarä în 1974) când ritmul vietii si disponibilitätile de timp erau cu totul altele. Sigur cä acum nu mai apucäm sä vedem orice film de câte trei ori, si e la fel de sigur cä si viteza proceselor noastre psihice se adapteazä, dar pentru asta e nevoie de timp.
Oricum, spre linistea voasträ: pânä prin anii '80, procedam si eu ca la carte si scriam orice analizä de film dupä trei vizionäri. De-atunci, însä, numai ACCIDENTAL am mai reusit sä respect regula - programatic, n-am mai avut timp niciodatä.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif