View Single Post
Old 09 Apr 2006, 22:23   #17
notorious
NBK

notorious

pitbull, esti si tu cam fatalist... eu, de exemplu, am o cultura cinematografica prea firava ca sa imi permit sa revad un film de 3 ori ca sa-l pot analiza. in principiu, sunt de acord cu ideea, dar cred ca se aplica in urmatoarele circumstante:

-ai deja un pachet bogat de filme vizionate, deci o cultura cinematografica TZAPANA
-NU esti masochist si nu revezi orice film doar de dragul de a-i face 'analiza', trebuie sa-ti fi si placut si sa manifesti un interes fata de el

desigur, acum eu am revazut si o multime de filme care, la a doua vizionare, mi-au placut MULT mai mult decat la prima ('al saselea simt' este un bun exemplu, la fel si 'american beauty'). totusi, exista si o serie de filme pe care nu le-as revedea in nici o imprejurare (ex. 'l'avventura').

in final, ultimul film revazut este 'harry potter and the prizoner of azkaban', care, spre surpriza mea, mi-a placut si mai mult ca prima oara ! (si prima oara m-a fermecat) raman la concluzia ca filmul lui alfonso cuaron este cel mai bun din serie, cu o intriga ireprosabil construita, cu un incredibil echilibru intre fiori reci, umor si actiune. la o distanta considerabila de al doilea, lugubru si negru, la randul sau la o distanta considerabila de primul, putin cam sec, si de al patrulea, total aberant.