Originally Posted by rafael:
2. Advertising. regia: Florin Piersic jr.
Neînþelegerea mea e fondul financiar al bãtrînei. De unde are aceºti bani? E pensia? Tatiana Iekel are acel joc realist dobîndit în teatru... Presupunerea mea e cã banii vin din acordul dat cã sã îi fie luatã din luminã prin reclama ce acoperã blocul. Dupã o construire a climaxului extrem de îndelungatã, se lasã întunericul... ºi pe urmã soluþia oferitã de protagonistã. O ferestrã în "viitorul [care] sunã bine"
6. De departe cel mai bun. Procedee tehnice folosite bine, povestea poate putin incalcita, dar la urma urmei comicul se naste aici. Caracter neutru al "moralei".
|
cred ca bani batranei erau de fapt pensia. incepe sa-i imparta catre lumina, catre apa, catre telefonie... si deodata se face intuneric!! abia atunci e lipit afisul (adevaru-i ca si in digital abia atunci e pus

).
questia cu batrana e partea buna a povestii, adica felul cum numara banii, cum ii imparte, filmarea... toate buna. din pacate nu is bune gingãlurile sonore care insotesc formarea fiecarei gramezi de bani care va lua drumul electricii sau romtelecomului... tocmai banalitatea realului acestor intamplari le face si deosebite in prezentare.. adica era totul de un firesc excelent.. pana cand HOP.. intuneric si o intoarce Florin Piersic JR cu reclama pusa peste intreg blocul, care anunta un viitor care suna bine :sleep:
nu prea era nevoie de nici o moralizare finala, ironico-sugestiva.. deja stim totul, nu e cazul sa pamfleteze, sa se erijeze el in moralizator al neamului, blabla.
mie nu mi-a placut nici ultimul sm tocmai din cauza ca omul asta a incercat sa aduca in 15-20 min cam tot cea a vazut el in filme in treaga viata. din pacate, acolo unde un om apare ca stie multe (ma rog, la nivelul la care le stie, ca tocmai aci ii hiba), dar intr-o clipa vrea sa iti arate totul, marturiseste de fapt si confuzia in care se afla, imposibilitatea de a decide, nehotararea si... un fel de neseriozitate, superficialitate.
la fel cum o simfonie are un ritm si o masura in fiecare parte, si filmul trebuie sa se opreasca la o forma de a povesti, nu sa le aduca pe toate in fata incat sa nu mai stii ce conteaza de fapt: stilul primeaza povestii, povestea e mai importanta..... aaa.. si mai e si problema reperelor! tot filmul fiind o colectie de imagini - românizate - din pelicule mult mai bune...
cam atat.