A se citi doar dupã vizionarea scurtmetrajelor
1. Sorin Misirianþu e numele corect. A terminat ºi regia de teatru.
De la ora 4 a fost ºi conferinþa de presã în care a explicat cã s-a recurs la scurtmetraj dintr-o simplã încercare a capacitãþilor de a realiza ºi aºa ceva. Feedback e o producþie Panorama Films. Filmul lui Misirianþu e, aºa cum se lauda ºi el, un film fãcut din ambiþie ºi extrem de rapid, cu scenariul scris în 2 zile (observatia lui gionloc e extrem de pertinentã ºi anume are un tarantian-ism în acþiune dar din pãcate nu e suficient exploatatã) Filmul are o evoluþie narativã platã ºi personajele nu au nici un fel de fundament. Nikki (de la Niculae) e un frustrat care brusc capãtã forþã ºi curaj dupã ce o întîlneºte pe Mara. Partea cu încãrcãturã puternicã e momentul în care þiganii salveazã situaþia. Finalul cade în banal prin soluþia de duzinã gãsitã. Parinþii (jucaþi de Anton Tauf ºi Melania Ursu) sincer nu aduc nici un aport situaþiei dramatice. Tot exerciþiul cinematografic îmi pare mai degrabã o desfãºurare de fortã, sau în cel mai bun caz o încercare de dezmorþire a "muºchilor" actoriceºti.
2. Advertising. regia: Florin Piersic jr.
Neînþelegerea mea e fondul financiar al bãtrînei. De unde are aceºti bani? E pensia? Tatiana Iekel are acel joc realist dobîndit în teatru... Presupunerea mea e cã banii vin din acordul dat cã sã îi fie luatã din luminã prin reclama ce acoperã blocul. Dupã o construire a climaxului extrem de îndelungatã, se lasã întunericul... ºi pe urmã soluþia oferitã de protagonistã. O ferestrã în "viitorul [care] sunã bine"
3. Coffee Abuse.
Enigmã totalã ºi pentru mine. Nu cred cã era tatãl. Fiul era un puºti homosexual care cãuta sã agate ceva. Pe mine mã lasã cu impresia cã se bea mult. (apã mineralã, cafea, vin)
4. mã abþin
5. mã abtin again
6. De departe cel mai bun. Procedee tehnice folosite bine, povestea poate putin incalcita, dar la urma urmei comicul se naste aici. Caracter neutru al "moralei".
Opinie:
Chiar cred cã e binevenitã încercarea de la cluj. aºtept acum sã vãd ediþia urmãtoare. Dacã va fi vre-una.
Apropos... care e viitorul scurtmetrajelor? mai bine zis.. ce finalitate au acestea? Financiarã, ideaticã (socialã, politicã) sau.. artsticã?
De asemenea dacã e vre-un student de la UNATC pe aici ºi are access la arhivele cu scrutmetraje... se poate lasa mostenire putin acces la arhive?
|