(am corectat unele nume!)
:hmm:
nu ca oi fi io cel mai frumos, mai inalt ca bradu si mai drept dintre romani, dar, domnilor si domnilor, in seara asta am fost la victoria la un eveniment tineresc romanesc intitulat (aproximativ)
SCURT/6 la Cluj-Napoca si am plecat amarat rau rau rau. am vazut 6 scurtmetraje romanesti realizate recent (cerd) de studenti din Bucuresti si Cluj (asta in masura in care dl Marisianþu - imi cer scuze daca numele le scriu total aiurea, nu le-am retinut! nici nu prea meritau retinute, numai ca asta e o alta poveste! - e tanar sau student).
per ansamblu, in fiece film era cate un element bun, ceva de la care s-ar putea pleca in viitor sau care se putea exploata in filmul ce rula, numai ca: ori regizorul isi tradeaza tineretea in teribilismul numit
a arata tot ce stiu, ori vrea sa multumeasca pe toata lumea (asta e o mare problema la noi - acum imi vin in minte doar vro 4 oameni car enu o fac - Puiu, Caranfil, Mungiu si Munteanu oarecum) si amesteca situatiile rasuflate gen vacanta mare cu moente mult prea esuate in tragism... un fel de cocteiluri a la Italiencele.
asa ca avem urmatoarele:
1. Feedback
Marisiantu (maine promit ca merg cu un carnetel si notez de pe afis toate numele si corectez toate deformarile pe care le voi face!)
un tip, Nikki, intalneste gagici dupa anunturi date de ele la Matrimoniale. se vede cu vreo doo tute pana ce apare Mara (jucata de Angelica Nicoara, o tipa care intervieva pe TVR Cj oameni luminati ai locului, de nu ma puteam dezlipi de felul cum arata gagica - iar s-mîu' asta nu se ridica nici la jumatatea valorii picioarelor ei de pe TVR Cj) in peisaj si se crede cel mai norocos om di pa pamant. dar dupa intalnirea lor.. barbatu n-are ce face si o urmareste pentru a constata ca e la bratul unui alt tip.. pe care asta norocosu' il rapeste si il chinuie trei zile pentru a-l abandona apoi la groapa cu gunoi.. dar, vai, era fratele Marei de fapt (nu va suna cunaoscuta treaba asta?).. si parintii ei.. hi hi, dar el are noroc, e recuperat de tigani, repus pe picioare si i se da si o masina (da, mda, se poate zambi aci in film) plus un cutit cu care il va injunghia pe cel care il rapise, aflat in casa Marei in vizita... filmul se inchide cu o lunga infatisare a chipului ucigasului sub dus. pam pam.
joc actorices cslab, poveste care imi amintea de o alta citita sau vazuta (d-aia am detaliat-o, poate va spune voua cate ceva si imi amintiti ceva), dar nu mi-o aminetsc nici acum, joc actoricesc slab, usor fortat totul si o
muzica extrasa parca depe coloana lui Va vis et Deviens!
2. Advertising
Florin Piersic Jr.
cel mai bun sm din echipa, fara sa fie el insusi bun in absolutul smurilor. ar fi fost excelent daca nu ar fi avut in coloana sonora efecte a la Ry Cooder (vezi Paris, Texas, par aduse de acolo) si daca nu ar fi avut finalul cu reclama pamfletara - viitorul suna bine. nu prea isi avea rostul!! chiar imi parea rau ca a ales sa-l faca asa!
3. Caffe Abuse
(din pacate n-am notat numele ca am zis ca-l retin si uite ca...)
despre un tata bogat (aparent, dar care nu stie sa-si faca prieteni - poate dupa maortea sotiei) si fiul sau, care nici el nu-i e prieten, si e smenar fiul, si se trezeste dimineata beat si cu pantalonii pe vine (:huh: :huh

langa un zid unde, poate, incercase sa urineze... ha ha ha. mda.
4. Pentru un pumn de bomboane...
asta o fo si la TIFF anu tecut in ziua smurilor romanesti, alaturi de canton (very good one!), Bucuresti, Berlin sau... Pubic display of affection
il consideram stiut!
5. I want to be a superstar (ca sa zic asa)
Virginia C.
un melanj de personaje idioate (cuplul de retardati mintal, prietenii lui, ai celui cu drama personala - vedeti mai incolo - vin la el ca sa il roage sa ii lase sa si-o traga in liniste, niste papagali care rad si fac bascalie dni orice adica din tot ceea ce stiu ei, vreo 6 cuvinte), drame personale nefiresc tratate -scenaristul care nu mai poate crea nimic de un an, de cand iubita l-a parasit pentru a fi un, ati ghicit, zupastar!
dar dupa o cearta cu producatorul (probabil) de animatii care-l angajase intr-un proiect in urm acu un an, ploaia (singurul cuvant pe care reusise sa-l pune in officeul macului sau) incepe, poate ca o fi mantuit astfel, oricum, eu unul am fost fiindca filmul s-a incheiat.
inteleg poate: dra care a realizat filmul crede ca de fapt o mare iubire e atunci atunci cand dupa tine, cel ramas in urma, nu mai poate fi cu altcineva.. si asta poate ca dorea sa ne arate. anyawy...
6. Mihai si Cristina
Cristian Nemescu
asta e tipul.. incepe cu o pixelatie, apoi incearca niste cadre a la w k way, apoi o schimba pe petercerile juvenile a la Moodysson, aopi pe scenele de dragoste a la lost highway sau wild at heart, apoi inapoi la wkw si iarasi o pixelatie si beaturi si simfonie si liceenii (filmul) si rockerul virgin si frustrat sexual care intra in pielea lui Gianny fara sa vrea si e mancat de gagici, si dup'aia, plin de vana, merge la iubita lui secreta - liceanca - si o intreba: do you want some action baby? du-re-re! nu mai vreaaaaaau! :w00t:
si, per ansamblu, din nou,
:hmm:
:sleep: