View Single Post
Old 01 Apr 2006, 07:08   #10
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

'cache' va fi lansat pe ecrane luna asta, no need for re: publik sa-l 'present'-eze in dvd...

cu almodovar am si eu o relatie 'complexa' - sint un mare fan al primelor sale filme - de la 'pepi, luni, bom...' la 'atame' (adica pina sa se 'imburghezeasca' ), iar acum sint oscilant: 'carne tremula' mi-a placut cel mai mult, 'todo... 'mi-a placut destul de mult, 'hable...' so-so, iar 'mala educacion' nu cine stie ce.

de la moretti incearca sa vezi si 'aprile' (my favorite!) si, mai ales, 'palombella rossa' (1989), filmul cu care l-am descoperit - si care mi se pare in cont. cel mai bun (dar ar trebui sa-l revad, si unde?!)

haneke nu este 'televizual', draga ambra, ci se joaca cu conventiile ac. medium; e o diferenta!

cit dspr 'cineastii in activitate' - cum sa nu-l punem aici pe maestrul de oliveira, care - la 97 de ani going on 98!!! - face un fel de sequel la 'belle du jour'?? (iar cel mai recent film al sau, 'espelho magico' - dspr care am scris in relatarile de la venezia 05 - se va vedea asta seara in cadrul b-est-ului la eforie...) BTW: 'je rentre a la maison' a fost aratat la tvr cultural acum ceva timp, eu am avut o secv. din el comentata - de 3 arhitecti - in 'fotograme'; kiri nu o sa-l aduca la tiff, pt k b-est-ul tocmai l-a adus - pe m d o in persoana! - la festivalu lor... care e cum e.
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif