Originally Posted by Alex Leo Serban:
mda, interesanta lista ta de 3... lvt & wkw, plus haneke. subscriu.
intr-o vreme il puneam aici si pe nanni moretti, dar dupa 'camera fiului' m-am mai dezumflat  eu i-as mai adauga listei - totusi - si pe aki k, pe almodovar, pe maestrul de oliveira - care tocmai a avut o conf de presa la b-est/ucin, in indiferenta cvasi-generala (nema studenti, nema jurnalisti, nema critici...  ) si pe compatriotul lui de o, joao cesar monteiro - care a murit acum vreo 3 ani...
|
cand am mai vorbit de lista mea de regizori preferati - si-i pomeneam pe cei trei - mentionam ca e vorba de regizori aflati inca in plina activitate.
dintre filmele lui moretti mi-a placut in mode deosebit 'caro diario'. am intalnit acolo un umor de o finete aparte, mai usor, mai suplu decat cel descoperit mai apoi in filmele lui Iosseliani. acel tip de umor care te face sa zambesti complice, pe care regizorul il aduce oarecum din intuitia ta pe ecran (din capitolul impresii personale), dezvaluind parca opinia pe care tu o ai, intr-o precizare dulce precat simtirea ta este de dulce.
manoel de oliveira.. hmmm.. de ceva vreme caut sa vad vreun film de-al lui. adica intreb incolo si incoace

... as perfera sa vad 'Je rentre a la maison' iar pe amazon.co.uk e 20 GBP

cam mult totusi pentru vremurile astea in care Persona m-a costat doar 7 GBP tot acolo... si Parole et utopie orii Voyage au debut du monde (ca sa le dau titlurile in franceza) au preturi destul de... prohibitive (vai, cat ma pot plange!).
asa ca fac o cerere dlui kirilov 8) sa aduca anul asta la TIFF un 3x3 Oliveira (hi hi)
mda, interesant, nici macar studentii nu au mers la conferinta... poate n-au auzit de el... poate n-are cine sa le vorbeasca despre el... iar cu filmele lui unde sa se intalneasca? hmmm (pe de alta parte azi UBBul l-a facut doctor honoris causa pe un eminent cercetator intr-ale filosofiei medievale - cu siguranta nu un domeniu drag mie, patristica si scolastica adica, Jean Jolivet, unde au cam fost adusi cu forta studentii, pentru a umple aula magna! nici asta nu-i prea a buna).
iar aki, da da, :love: Juha :love: