View Single Post
Old 31 Mar 2006, 10:38   #3
gionloc
Guru

gionloc

Originally Posted by Alex Leo Serban:
oricum, mai multe dspr haneke & filmele lui (mai putin dspr asta) in re: publik pe aprilie: cronik la 'cache' :love: & portret m.h.

excelent Reublik in acest caz (adica in special ca e dedicat si lui MH). Filmele vazute de mine au o forta constanta, nu apare nimic diluat, filtrat de o omniscienta sau de o etica umana ori regizorala, fie ca e vorba de 71 de Fragmente, fie Cache, fie Cod Necunoscut, fie Continentul, exceptie facand pana acum Pianista, e drept, primul Haneke vazut si poate ca ar trebui sa-l reiau acum pentru a-l evalua/judeca in intertext (sau interfilm :huh, adica in relatie cronologica si tematica avand toate povestile pe masa (pe raft ). Pianista mi s-a parut usor fortat, usor adus de spate, asa, precum batranii moralisti care te privesc urat fiindca ii depasesti pe strada sau urci inaintea lor in autobuz - fara sa fie vorba de o morala nici in acest film - numai ca il priveam cu alti ochi atunci pe Haneke fiindca nu-l cunosteam.

dupa temps du loup si dupa ce am sa vad si Funny Games, cred ca ma intorc asupra fiecarui film in ordine cronologica.

oricum, repet cea ce am mai spus intr-un mesaj anterior, alaturi de Wong Kar Way si Lars von Trier, Haneke este cel mai bun autor de film din afara SUA, nu ca ar fi acolo altii mai buni, dar e un teritoriu care trebui gandit si catalogat dupa alte norme.
gionloc is offline   Reply With Quote sendpm.gif