Care-i faza cu fotbalul? De ce dintre toate sporturile s-a impus ca "sport rege"? Ce-i asa deosebit la douazeci (imi cer scuze daca gresesc detalii fotbalistice) de oameni care fug prin iarba sa "dea cu picioru" intr-o minge cu singurul scop de a introduce mingea printr-un cadru metalic?
Nu inteleg fascinatia pentru fotbal!
Bineinteles ca am jucat si eu fotbal prin orele de sport sau, cand eram mai mic, prin cartier. Adevarul e ca niciodata n-am fost prea bun (nu toti sunt!)...
Pot intelege fascinatia pentru sport a celor care-l practica in mod curent...dar am impresia ca acestia nu sunt cei mai numerosi...
De unde mania generala de a privi meciuri de fotbal la televizor? dupa cum se poate constata scriu mesajul in timpul meciului Rapid-Steaua...
Inconjurat de febra fotbalului savurez si eu unele detalii ale sportului (am un prieten suporter UTA de la care am aflat ca UTA a castigat un meci cu 2:1 avand 1 sut pe poarta(un penalty ratat!)...sau ca astia de la Uta cultivau cartofi pe marginea gazonului....) si astea ma amuza si pe mine...Dar sa stau 90-105 minute in fata televizorului uitandu-ma la fotbal, sa tin socoteala punctelor, sa port materiale promotionale sau sa ma declar fan al unei echipe??? Mi se pare aberant...
(Urasc notiunea de "fan" in orice situatie/context!)
De ce fotbalul si de ce nu un alt sport? Sunt alte sporturi mult mai alerte, mai captivante si mai interesante care pot satisface si unele nevoi de provocare intelectuala si, in acelasi timp, pot fi cel putin la fel de accesibile (adica nu necesita prea multe pentru a juca)!!!
Fotbalul mi se pare plicticos, neinteresant si sec!