View Single Post
Old 13 Mar 2006, 16:17   #94
RinTinTin
Veteran

RinTinTin

Well, ok.
O sa zic si eu ceva, desi s-a spus (prea) mult despre BBM.
Nu inteleg de ce unii oameni spun ca e plictisitor. Are the right twists in scenariu, povestea nu are elemente reziduale, nu treneaza.
Filmul mi-a placut destul de mult, in ansamblu, si pentru mine partile interesante au fost urmatoarele:

- faptul ca relatia dintre ei, ascunsa la kilometri intregi in creierul muntilor, se infiltreaza in mediul lor inconjurator (sotii, familie, etc.), desi o ascundeau atat - chestie ilustrata f. misto in film, de-a lungul intregului film.

- felul in care e ilustrata reprimarea sentimentelor/patimii etc. (eu as numi-o patima) prin jocul actorilor, si prin unele evenimente (scena cu bataia pe fundalul artificiilor, f. buna ) care niciodata nu cad in sentimentalisme, nu pentru ca n-ar fi vrut, ci pentru ca nu pot, datorita barierelor lor interioare si a celor sociale.

- desi filmul a suscitat diverse bashcalii, e facut cu EXTREM de mult bun-simt si nu cade in penibil/ridicol deloc, desi avea premise imense sa faca asta. un mare plus pentru regizor, a luat oscarul pe merit 100%.

- finalul, cu incarcatura dramatica excelenta. nu lacrimogen, ci dramatic.

Nu mi s-a parut iconoclast, ci doar o drama foarte buna.. si nu stiu de ce orientarile sexuale ale spectatorilor apar la iveala..Dar poate c-asha-i romanul, cand iese de la film iese-n skeme de karate ca BrusLi.. lol.
Sau si unii americani..etc.

Anyway, nu stiu care e mai bun, Crash sau BBM. Sunt foarte diferite, insa si Crash mi s-a parut excelent. Doua filme destul de apropiate ca valoare, nu cred ca am caderea sa judec care e mai bun.