View Single Post
Old 04 Mar 2006, 16:53   #143
bellhop
Guru

bellhop

Day Watch aka Dnevnoy Dozor (2006)

mai teribilist decat primul, mai coerent dar si mai neserios cu glumele alea sovietice uneori cam nesarate - poate si asta e parte din ansamblu - imi imaginez pe tinerii rusnagi chuckling, dar are destul thrill -- scenele din dusk 8) , si feeling, relatiile tata-fiu;

intro-intriga cu Tamerlan/creta magica, mai potrivita decat preludiul din primul cu cavalerii cruciati;

the thing cu "provokacija" didn't quite catch me, nici schema cu schimbarea de trupuri dintre Anton si Olga, mai interesante mi s-au parut detaliile;

mi-a placut atmosfera de petrecere absolute russian cu aburi de vodka in aer si ritmuri de balalaika stilizate (fara manelisti, duh!!) petrecerea in sine as rite meant for a higher purpose, halucinanta, cadru perfect pt samanisme rasputiene, personajul Zoar absolut seren, excesele gratuite de fantezie ca in schi-fi-urile japoneze (faza cu masina pe bloc!) didn't quite buy the apocalypstic magnitude in the pre-end either - influenta nefasta a disaster movie-urilor americane?-, did I buy the no-win-no lose resolution cu cei doi tartori dandu-si ghionturi pe banca, banca=echilibru, the gate to heaven;

nu atat de spectaculos cum as fi sperat but darn tensed show-downul dintre Svetlana si Igor, super-tare explozia apocaliptica in sine (de personalitate :hmm: ) cu mingiuci transformate in proiectile - analogia cu exploziile teroriste, CGI-urile pretty decent again remindful of Japanese manga sci-fi - i-e. turnul televiziunii din Moscova dezintegrandu-se, ruinele (Groznai cumva!?)- mesajul daca ar putea fi rescrisa istoria..;

Moscova 2006 la fel de raw-draw realistic redata, rumbling of the poor, panouri obscen-luminoase catzarate pe cladiri vechi - very cool artificiul cu parte din film credits redate in guise of reklame si scena cu Anton care se arunca in panoul cu "9 Rota" (rant or tribute?) 8) da, filmul!