Unlikely Messiah
|
Câteva comentarii strict obiective:
L-as ruga pe A.L.S. sä-si aducä aminte cä, în bunä parte, a "cäutat-o cu lumânarea", prin faptul cä a dat prea multä atentie atacurilor lui Nume, s-a compläcut în acel conflict si l-a alimentat, ba chiar si prin mesaje private. El însusi a recunoscut atunci cä o fäcea din pläcerea perversä a unui "joc de-a personalitatea fictivä", �* la Andy Kauffmann. Sigur îsi mai aminteste mesajul privat pe care i l-am trimis, chiar la începuturile conflictului, încercând sä-i sugerez nu o reconciliere, ci o ripostä pe mäsura propriului säu statut. L-a ignorat, ba chiar l-a mentionat ulterior cu dispret în dialogul de mesaje private cu Nume. Nu se astepta sä räsarä acel anonim (fost amant räzbunätor, sau ce-o fi fost), care a divulgat linkurile. Din päcate, ce semeni aia culegi, iar din acel moment totul a degenerat execrabil - si, da, traumatizant! - pentru toatä lumea.
E drept cä Nume n-a luat niciodatä foarte în serios "jocul" (dacä "joc" poate fi numit), iar probabilitatea unui atac în viata realä era nulä. Chestia cu spaima cä vine Nume sä-l batä e o prostie, iar dacä A.L.S. privea cu mai multä încredere diversele sugestii conciliatoare, si ajungea sä-l cunoascä mai bine (nu neapärat în plan real; fie si acordând credit afirmatiilor noastre, ale celor din preajma lui), SIGUR ar fi scäpat de acea teamä terorizantä pe care o descrie mai sus, care n-avea nici cel mai mic suport real. Iar noi eram aici, insistând cä Nume cel din viatä e în bunä parte diferit de cel de pe forum. Era greu sä ne creadä, mäcar putin, nu?
La drept vorbind, greselile esentiale ale amândurora au fost de o naturä infantilä în cel mai räu sens al cuvântului: A.L.S. s-a crezut oarecum "intangibil" (pânä la dandanaua cu pozele), iar pe de altä parte si-a format iluzia unui "räzboi" în care a ajuns chiar sä creadä. Iar Nume pur si simplu n-a înteles ideea de "destul", si a continuat inutil si ridicol cu vulgaritätile, care nu fäceau decât sä-l descalifice tot mai mult, si cu celelalte atacuri - mai ales prin acele postäri succesive ale linkului, desi chestia se värsase de mult...
Din nefericire, A.L.S. persistä în gresealä. Finalmente, victoria i-a apartinut pe toate planurile: pozele nu l-au "compromis" (nici n-ar fi avut de ce), prestigiul lui nu a fost afectat, iar Nume si-a täiat singur craca si a fost bannat. Care "victimä, de unde "victimä"??? SINGURUL ELEMENT CU ADEVARAT TRAUMATIZANT a fost acea violare a intimitätii comisä prin dezväluirea fotografiilor (oricine s-ar simti într-adevär îngrozitor într-o asemenea situatie), dar din fericire si atunci a cäzut în picioare, mai ales prin gluma prietenilor, cu "Ne place sä purtäm trupul lui A.L.S.". Adicä, ne iese totul bine, cu solidaritate, cu umor, cu luciditate, sfârsim prin a învinge pe toatä linia, si când colo, ne däm "victimä"! Haida, de!
Toate astea ar fi fost cu prisosintä motive ca acum sä fie mai detasat, si sä receptioneze rezonabil si cu calm revenirea subiectului Nume în discutie (cu atât mai mult cu cât omul s-a schimbat într-adevär, regretä sincer erorile de anul trecut, si e hotärât sä adopte alt stil).
Pe de altä parte, însä, analizând toate cele arätate mai sus, putem întelege de ce, acum, A.L.S. are aceste reactii. Dincolo de propriile lui greseli si naivitäti, experienta cu pozele n-avea cum sä nu fie traumatizantä. Asa ceva, într-adevär lasä urme. Si, ca atare, cred cä meritä mai multä întelegere, la nivel izolat si individual. (Desi, desigur, tot ce-ati spus voi mai sus e adevärat - apropo de Belmondo, de avatar, de toate celelalte.)
Nu pot sä nu remarc cä întreg acest topic e din nou o grosolanä gresealä tacticä - similarä cu cele de tipul "Incredibil si incalificabil", etc. Cu scuzele de rigoare, mie-mi sunä räu de tot a isterie. Un asemenea SCANDAL, cu pus poalele-n cap, tipete (fie si figurative), cuvinte subliniate muiereste ("traumatizat", "hurt", "bad", etc.), santaje emotionale (dacä nu faceti ca mine, eu plec de-aici!), si altele, pur si simplu nu-si avea locul. Tinând seama si de efectele traumatice (da, reale!) ale celor de anul trecut, cea mai bunä solutie ar fi fost ca A.L.S. sä nu mai facä iar valuri, ci sä abordeze problema pe privat, cu Emanuel.
Finalmente, recomandärile mele sunt urmätoarele:
1) Acest topic sä fie sters. E inutil, si-l pune pe A.L.S. într-o pozitie foarte dezavantajoasä.
2) Emanuel sä elimine poza lui Belmondo dintre avataruri, înlocuind-o cu alta.
3) Lino (care NU este unul si acelasi cu Nume) sä evite de-acum încolo orice manifestäri imprudente, care pot da iar nastere la tensiuni.
Din acelasi motiv, si noi, sustinätorii lui Nume, am cedat pentru moment. Nu voiam ca revenirea lui sä dea nastere unor noi incidente. Chiar dacä nu am renuntat definitiv la ideea reabilitärii si reprimirii lui pe forum, si încä mai cäutäm solutii, respectäm si pozitiile lui A.L.S. si Herbert, si niciodatä nu vom încerca sä le bägäm pe gât revenirea lui Nume, färä a tine seama si de dorintele lor. (Da, stiu: acum va urma replica "Iar noi NICIODATA nu vom fi de acord!" Sorry: o asemenea atitudine extremist-transantä nu mi se pare deloc maturä. Vorba lui Raptor, mai sus! Dar, mä rog... Din partea noasträ, tinem seama de ea.)
|