@cherry:
1. am vrut doar sã-i dau o ipotezã mai plauzibilã lui ALS fiindcã cea a lui cu dvd-video mi se pãrea paralelã. ºi da, am observat cã din tineret, femeilor le place Bergman mult mai des.
2. nu 'numai' fast-forward. de fapt chiar în unul din exemplele pe care le-am dat, în filmul iranian, o secvenþã care mi se pare foarte dinamicã e redatã prin slow-motion. dar nu ºtiu exact cum reuºeºte sã o facã atît de halucinantã, deºi e slow-motion: prin montaj, prin schimbarea permanentã a unghiurilor, prin faptul cã dispar sunetele exterioare ºi auzi respiraþia copilului amplificatã.
3. cred cã e o confuzie iniþiatã de ALS '...de nu mai suportati ritmul normal, vreti toti fast forward' - ritmul, din cîte ºtiu, se referã la montaj ºi cît de des sunt schimbate cadrele, nu la viteza de derulare a fotogramelor.
în celãlalt exemplu pe care l-am dat, cu filmul sudcoreean, într-adevãr, ritmul unei anumite secvenþe e amplificat ºi prin fast-motion. dar repet, eu discutam de ritm.
4. evident cã idealã e o combinaþie. dacã se poate ambele extreme sã existe în acelaºi film e perfect (vezi Rules of Attraction - 'cãlãtoria în Europa' absolut electrizantã versus cadrul cu ninsoarea de la sfîrºit). monotonia n-o suport.
6. Brown Bunny, da. e un film emoþional. dar nu vãd legãtura cu topicul. vi s-a pãrut lent? Mie nu.
7. Gerry... mã mai gîndesc. e într-adevãr primul exemplul la care m-am gîndit cînd am zis Gus Van Sant mai devreme. m-a plictisit enorm pe parcurs dar am vrut sã vãd totuºi unde ajunge. pe moment finalul mi-a satisfãcut aºteptãrile prin faptul cã era ciudat. dar m-am gîndit ulterior cã s-ar putea sã fie doar un bullshit fãrã nici o semnificaþie. dar chiar dacã ar fi, totuºi, sã rozi un om de nervi 90 de minute pentru 10 minute de final aºa-zis ºocant e o tacticã a unor regizori pe care o detest. cam acelaºi lucru face ºi în Elephant.
__________________
Prepare to evacuate soul
|