View Single Post
Old 26 Feb 2006, 07:40   #18
Floydman
Guru

Floydman

eu as judeca situatia in functie de urmatoarele coordonate:

1. Faptul ca forumul cinemagia este gazduit de un site care, din cate stiu este proprietatea privata a unei societati comerciale.
2. Supozitia ca exista o persoana desemnata de proprietar care se ocupa de site/forum iar din cate stiam eu ultima data aceasta persoana e Emanuel.
3. Faptul desi aceasta comunitate virtuala este circumscrisa unui site- proprietate privata, el este un spatiu public, aflandu-se pe internet, loc unde , ca in orice spatiu public, trebuie respectate drepturile omului consacrate de Constitutie. (In speta de fata, e vorba de respectarea TUTUROR drepturilor constitutionale, nu numai cele ale lui NUME)
4. Respectarea drepturilor constitutionale ale cetatenilor romani e datoria expresa a oricarei persoane, fie ea fizica sau juridica romana sau ne-romana, pe teritoriul Romaniei.

5. Drepturile constitutionale si alte drepturi civile trebuie exercitate de cei care le invoca, cu buna credinta, nu ca abuzuri. Libertatea presupune sa nu daunezi drepturilor altora. Cei care comit abuzuri in sensul dreptului la libera exprimare si la asociere nu le pot invoca in mod absolut , de vreme ce aceste drepturi au fost folosite pentru insulta, calomnie , amenintare , santaj etc, care in sens penal sunt infractiuni.
6. Gratierea pe care o invocati ca model, este un drept de a dispune cu privire la iertarea unui condamnat, care de regula apartine unui lider/conducator ales de comunitatea (forumul) sau de regimul (proprietarul site-ului) pe care il/le reprezinta. In speta aici ar fi Emanuel. Desigur ca el poate in mod democratic supune decizia unui referendum, if so he decides.
7. drepturilor de libertate de exprimare si de asociere pe care le-ar putea invoca nume, le pot fi opuse drepturile la demnitate si onoare precum si dreptul la asociere (ma refer la dreptul de a decide si cu cine NU doresti sa te asoociezi) ale membrilor care s-au simtit lezati sau s-ar putea simti lezati.

In concluzie: Administratorul forumului (in calitate de reprezentant al firmei proprietare si/sau de mandatar al userilor de pe forum - depinde cum functioneaza pe aici sistemul) ar trebui sa decida tinand cont de principiile de mai sus.
Floydman is offline   Reply With Quote sendpm.gif