View Single Post
Old 25 Feb 2006, 17:00   #72
zaoshang
Novice

zaoshang

Send a message via Yahoo to zaoshang
Quote:
Insa nu cred ca Lurren era atat de ingrijorata , si mai ales nu geloasa ...

'geloasa' n-a fost cuvintul potrivit, indeed. sa zicem mai degraba ca lureen avea motive sa-l deteste pe ennis.

Quote:
Nu cred ca tatal lui Jack avea macar vre-o idee vaga despre el ... el era doar dezamagit ca Jack nu se tinu-se de promisiune ( Jack ii spusese ca va veni cu Ennis sa refaca ferma )

sint de acord ca e discutabila interpretarea. autorii filmului s-au jucat mult cu subtilitatile. insa tind sa cred ca tatal avea, daca nu o convingere, cel putin o banuiala in privinta vietii ascunse a lui jack. batrinul nu pare sa aiba nici o durere pentru moartea fiului sau intr-un accident. ci e angry, cu fata unui om care stie:

Quote:
The old man sat silent, his hands folded on the plastic tablecloth, staring at Ennis with an angry, knowing expression.

el pare sa aiba sentimentele contradictorii ale omului dintr-o familie protestanta, traditionala, care trebuie sa sufere rusinea ca fiul sau a fost ucis pentru ca practica sodomia.

but again, sint de acord ca filmul e genul care te lasa cu intrebari mai degraba decit sa-ti puna totul pe tava, si tocmai aici sta de fapt the beauty of it. (la fel ca intrebarea legata de ultimele cuvinte ale lui ennis, 'I swear'. he swears what?)
zaoshang is offline   Reply With Quote sendpm.gif