Quote:
Insa nu cred ca Lurren era atat de ingrijorata , si mai ales nu geloasa ...
|
'geloasa' n-a fost cuvintul potrivit, indeed. sa zicem mai degraba ca lureen avea motive sa-l deteste pe ennis.
Quote:
Nu cred ca tatal lui Jack avea macar vre-o idee vaga despre el ... el era doar dezamagit ca Jack nu se tinu-se de promisiune ( Jack ii spusese ca va veni cu Ennis sa refaca ferma )
|
sint de acord ca e discutabila interpretarea. autorii filmului s-au jucat mult cu subtilitatile. insa
tind sa cred ca tatal avea, daca nu o convingere, cel putin o banuiala in privinta vietii ascunse a lui jack. batrinul nu pare sa aiba nici o durere pentru moartea fiului sau intr-un accident. ci e angry, cu fata unui om care
stie:
Quote:
The old man sat silent, his hands folded on the plastic tablecloth, staring at Ennis with an angry, knowing expression.
|
el pare sa aiba sentimentele contradictorii ale omului dintr-o familie protestanta, traditionala, care trebuie sa sufere rusinea ca fiul sau a fost ucis pentru ca practica sodomia.
but again, sint de acord ca filmul e genul care te lasa cu intrebari mai degraba decit sa-ti puna totul pe tava, si tocmai aici sta de fapt the beauty of it. (la fel ca intrebarea legata de ultimele cuvinte ale lui ennis, 'I swear'. he swears what?)